Nieuwe tuin? Denk dan ook aan de winter

De kruiden van het sappige vlees op de Big Green Egg prikkelen uw zintuigen en de zon schijnt helder op het glas met die heerlijke robuuste rode wijn die u vorig jaar bij een wijnboer in de Provence kocht. Het enige wat ontbreekt is die nieuwe, mediterrane tuin die u uzelf al een paar jaar beloofd hebt. Stel dat nou niet langer uit en en ga er gewoon voor. Als we alvast één tip mogen geven… Denk ook alvast vooruit naar de winter. En nee, we willen uw lentepret echt niet bederven. Wel willen we voorkomen dat uw groene en sfeervolle mediterrane tuin tegen die tijd meer doet denken aan een kaal en dor Siberisch landschap. Daarom, een paar tips.

5 tips voor een groene tuin, zomer en winter

Tip 1: Kies de juiste beplanting

Met wintergroene hagen, struiken en bodembedekkers ziet uw tuin er ook in de winter kleurrijk en levendig uit. Er zijn zelfs winterharde palmbomen (zie foto), hoe mooi is dat! Eerder schreven we al dit blog over winterharde beplanting. De kunst is dus om een juiste mix te kiezen van vaste beplanting die het hele jaar door groen blijft, mooie winterbeplanting en typische voorjaars-, zomer- en herfstbeplanting. Lastig? Ja best wel. Daarom helpen we u er graag bij.

Tip 2: Zorg voor sfeervolle verlichting

Verlichting in de tuin is een must. Niet alleen voor de sfeer, maar ook om praktische redenen. U wilt in het donker immers wel veilig van uw jacuzzi naar de loungeplek kunnen lopen. Maar vergeet niet dat verlichting ook onmisbaar is om uw tuin in donkere dagen om te toveren tot een sprookjesachtig tafereel dat het verlengde vormt van uw huis. Kijk wat u allemaal met verlichting kunt doen.

Tip 3: Maak een heerlijke loungeplek

Bij een loungeplek denken veel mensen aan een schaduwrijke hoek met gezellige meubels, kussens, kaarsen, een mooi tapijt en eventueel een buitenkeuken (of natuurlijk die heerlijke Big Green Egg). Maar denk eens verder dan dat. Denk: warme kleden, haardvuur, winterbarbecue, glühwein en warme chocomel met slagroom (en rum) en nodig vrienden uit voor een gezellig gesprek, goed glas wijn en lekker eten. Maak een overdekte loungeplek waar het het hele jaar door heerlijk vertoeven is. We hebben al wat ideeën voor een overkapping voor u op een rij gezet.

Tip 4: Gebruik mooie eye-cathers

Kent u de tuintjes uit de jaren zeventig nog? Vaak was het een grasveld met daarnaast een border met bloemen en een betegeld tuinpad dat naar het schuurtje liep. Het enige wat daar in de winter van overbleef was: een dor grasveld, een troosteloos zwart en bevroren stukje grond en een saai, recht tuinpad. Om dat te voorkomen, doet u dus precies het tegenovergestelde. Denk in vlakken en deel die in met mooie perken, grote plantenbakken, een vijver, een mooi terras en een overdekte loungehoek. Lees meer over eye-cathers in de tuin.

Tip 5: Varieer met accessoires

Met de lente voor de deur kunt u de komende weken lekker los met de aanschaf van gezellige decoratie: stoelen, plantenbakken, vlaggenlijnen, kussens, kaarsen. Het mooie is, in het najaar doet u dat gewoon weer opnieuw. Berg de lente- en zomerspullen op en decoreer met sfeervolle winteraccessoires. Maar nu eerst…. de lente!

Ga vandaag nog aan de slag met uw nieuwe tuin!

U twijfelt? Ja, toegegeven. Er komt nogal wat kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Een beplantingsplan dat de tuin in alle seizoenen een ander aanzien geeft, zichtlijnen, verlichting, een overkapping. Vandaag beginnen lukt bovendien niet, want u bent gewoon aan het werk. In het weekend dan? Nee, te slecht weer en daarnaast vieren uw ouders hun 40-jarige bruiloft. Dus stelt u uw droom maar weer een paar jaar uit… Of schakelt u een enthousiast, vakkundig en creatief team in dat het voor u tot in de puntjes regelt, weer of geen weer?

Zo zit u deze zomer wél in uw nieuwe tuin

Plaag uzelf niet langer en schakel Van Hout Tuinprojecten in. Wij maken tuinen in elke stijl, maar zijn vooral heel goed in het creëren van een luxe sfeer. Waan uzelf in uw eigen stukje Ibiza, Méditerranée of Bohemian bloemenoase, met of zonder plunge pool, buitenhaard of loungeplek. U bepaalt het zelf, want uw wensen staan voorop. We komen bij u langs voor een persoonlijk gesprek en maken voor u een ontwerp en offerte, helemaal vrijblijvend. Wilt u deze zomer wél in uw droomtuin zitten, zoals deze sfeervolle tuin in Rosmalen of deze heerlijke tuin met plunge pool in Empel? Aarzel dan niet langer en neem contact met ons op.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!