GRASZODEN

GRASZODEN

Als u van veel groen houdt, kan een gazon natuurlijk niet ontbreken. Het geeft openheid en bepaalt de vorm en sfeer van de tuin. Ook is het een mooi decor voor uw beplanting en zorgt het voor een onderscheid van de borders. Ook de kinderen kunnen er lekker op spelen, doordat het erg zacht is.

Graszoden zijn rollen van gras. Met de graszoden die wij leggen weet u zeker dat u een mooi gazon krijgt. Ze hebben een dichte structuur en zijn mooi egaal. De gazons dienen goed onderhouden te worden. Vooral tijdens het groeiseizoen moet u goed maaien, soms zelfs 2 keer per week. Eventuele kale plekken moeten ingezaaid worden. Daarnaast moet u tijdig bemesten en water geven, zodat het gazon er zo mooi mogelijk uit blijft zien. Dit kunt u natuurlijk ook door ons laten doen.

GRASSOORTEN
Als u ervoor kiest om een gazon aan te leggen moet u eerst vaststellen welke functie het heeft bij u. Men kiest voornamelijk voor speelgraszoden, omdat deze sterk zijn, maar ook mooi. Als het gras alleen dient om naar te kijken, dan kunt u het beste kiezen voor siergras. Siergras is door zijn kleur en het fijne blad een stuk mooier dan speelgras. Echter heeft het wel meer onderhoud nodig en is het beter als u zo weinig mogelijk op uw gras komt.

Speelgraszoden:
Sterk gras
Intensief gebruik
Donkergroene kleur

Siergraszoden:
Fijn gras
Beperkt gebruik
Lichtgroene kleur

Klik hier voor vrijblijvend advies over graszoden