BEREGENING EN BEPLANTING

BEREGENING EN BEPLANTING

BEREGENING
Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een beregeningssysteem. Dit komt doordat men zelf vaak de tijd niet heeft om te sproeien of het simpelweg vergeet. Toch wil iedereen natuurlijk zo veel mogelijk uit zijn tuin halen. Met een beregeningssysteem heeft u hier geen zorgen meer over en kunnen de planten optimaal groeien, omdat je de ideale omstandigheden kunt creëren voor de groei van de planten. Ook blijven de planten langer mooi en leven ze langer. Hierdoor kunt u langer genieten van uw beplanting.

Door een beregeningssysteem bespaar je een hoop tijd én is je tuin in volle bloei!

U kunt kiezen om een bepaald schema in te stellen, zodat hij op vaste tijden sproeit. Ook de hoeveelheid water en tijdsduur wordt opgenomen. Wij kunnen u natuurlijk helpen bij het opstellen van zo’n schema.
Wanneer u ziet dat het al nat genoeg is of dat er juist wel wat meer gesproeid mag worden dan kunt u hem altijd handmatig activeren of onderbreken. Ook is er tegenwoordig een sensor die dit voor u regelt. Deze sensor registreert de vochttoestand in de bodem en de hoeveelheid neerslag die valt. Dit wordt dan doorgegeven aan het beregeningssysteem, waardoor de sproeiers automatisch aan of uit gaan wanneer nodig.
Het is erg gemakkelijk om de beregeningssystemen in te stellen. Het is wel belangrijk dat een beregeningssysteem professioneel aangelegd wordt. Dit om bevriezing te voorkomen.

Met een goede afstemming van de beregening van uw tuin zullen de waterkosten meestal dalen!

BEPLANTING
Om de planten in uw tuin goed tot hun recht te laten komen hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Zo moeten uw planten op tijd bemest worden en het onkruid moet gewied of bespoten worden.
Het is natuurlijk het mooist als de planten in uw tuin zodanig bij elkaar aansluiten, zodat ze elkaar versterken in geur en kleur. Wij maken de prachtigste beplantingsplannen, die we uiteindelijk zullen verwezenlijken.
Het beplantingsplan is een tekening waarin de plaats van alle bomen, heesters en vaste planten zijn aangegeven. In het beplantingsplan staan de namen van de beplanting in het Nederlands en Latijns weergeven. Kleur, bloeitijd en pot maat worden ook weergeven. U kunt dit plan voor een hele tuin of voor een gedeelte van de tuin laten maken. De keuze van de planten hangt af van uw voorkeur, de gewenste sfeer, de ligging en grondsoort. Niet alleen de bloeivorm en kleur zijn van belang, maar ook de sierwaarde van het blad.
Een goede plantenkeuze zorgt ervoor dat uw tuin het hele jaar door mooi en interessant is en al binnen één groeiseizoen aantrekkelijk.

Klik hier snel om een afspraak te maken voor gratis advies over beplanting en beregening van uw tuin.