Beregening & beplanting

We krijgen het steeds drukker, ons sociale leven vraagt meer aandacht van ons en weekendjes weg of vakanties staan op ons te wachten. Vaak hebben we mede daardoor geen tijd om de tuin te sproeien of hebben we er geen zin in. Het is dus niet gek dat er tegenwoordig steeds vaker gekozen wordt voor een beregeningssysteem in de tuin.

Met een dergelijk systeem hoeft u niet meer na te denken over wanneer u de tuin moet sproeien. Zorgen over of planten optimaal kunnen groeien, zijn verleden tijd. Creëer nu zelf de ideale omstandigheden voor de groei van uw planten.

Met een beregeningssysteem bespaart u een hoop tijd én is uw tuin in volle bloei!

Tuinaanleg beplanting Rosmalen
Björn van Hout

Persoonlijk contact

Bij ons staat persoonlijk contact voorop. Wij kunnen een samenwerking heel persoonlijk houden, omdat u één vast aanspreekpunt heeft gedurende het beregening of beplanting project. De oplevering van een beregeningssysteem in de tuin doen we samen met u. We houden ons aan de afgesproken planning en het budget. Afspraak is afspraak, dat is ook voor u wel zo fijn!

Beregeningssystemen

Een beregeningssysteem is een uitkomst als u zich minder druk wilt maken over uw tuin. Is tuinieren niet uw ding, vergeet u het vaak of heeft u niet voldoende kennis? Met een beregeningsinstallatie zijn deze zorgen verleden tijd!

U kunt kiezen om een bepaald schema in te stellen, zodat hij op vaste tijden sproeit. Ook de hoeveelheid water en tijdsduur worden opgenomen. Wij helpen u graag bij het instellen van zo’n schema. Wanneer u ziet dat het al nat genoeg is of dat er juist wel wat meer gesproeid mag worden, kunt u hem altijd handmatig activeren of onderbreken. Tegenwoordig is er een sensor die dit voor u regelt. De sensor registreert de vochttoestand in de bodem en de hoeveelheid neerslag dat valt. Dit wordt doorgegeven aan het systeem, waardoor de sproeiers automatisch aan of uit gaan wanneer dat nodig is.

Het is belangrijk dat een beregeningsinstallatie professioneel aangelegd wordt. Dit om bevriezing te voorkomen. Met een goede afstemming van de beregening zullen de waterkosten dalen.

Beplanting

Om de planten in uw tuin goed tot hun recht te laten komen, hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Zo moeten uw planten op tijd bemest worden en het onkruid moet gewied of bespoten worden. Het is natuurlijk het mooist als de planten in uw tuin zodanig bij elkaar aansluiten, zodat ze elkaar versterken in geur en kleur. Wij helpen u hier graag bij. Wij maken prachtige beplantingsplannen, die we uiteindelijk zullen verwezenlijken.

Het beplantingsplan is een tekening waarin de plaatsen van alle bomen, heesters en vaste planten zijn aangegeven. In het beplantingsplan staan de namen van de beplanting in het Nederlands en Latijns weergegeven. De kleuren, bloeitijd en potten op maat worden ook getoond. U kunt dit plan voor een hele tuin of voor een gedeelte van de tuin laten maken. De keuze van de planten hangt af van uw voorkeur, de gewenste sfeer, de ligging en grondsoort. Niet alleen de bloeivorm en kleur zijn van belang, maar ook de sierwaarde van het blad. Een goede plantenkeuze zorgt ervoor dat uw tuin het hele jaar door mooi uitziet en al binnen één groeiseizoen aantrekkelijk is.

Beplanting tuinontwerp Rosmalen

Van Hout Tuinprojecten in Rosmalen

Onze kernwaarden zijn voor ons team erg belangrijk. We streven ernaar om onze kernwaarden altijd te behalen.

  • Ervaren, vakkundig en hardwerkend team
  • Altijd één vast aanspreekpunt tijdens het gehele project
  • Afspraak is afspraak
  • Persoonlijke samenwerking

Wij richten ons met beregening en beplanting op de regio Rosmalen. Kunnen wij u helpen? Onze groene vingers staan te popelen om voor u een beregeningsplan en/of een beplantingsplan te maken! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!