Nieuwbouw Rosmalen

In Rosmalen schieten de nieuwbouwwoningen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Het bruisende dorp ligt onder de rook van ‘s-Hertogenbosch en is daardoor een geschikte plaats om nieuwbouw te realiseren. Zo krijgen de bewoners in Rosmalen het beste van twee werelden: een relatief rustige woonomgeving op een steenworp afstand van het bruisende centrum van ‘s-Hertogenbosch. Appartementen, 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en bungalows; voor iedere situatie en levensfase zit er wel een nieuwbouwwoning tussen.

Laten we eens dieper induiken op de nieuwbouwwoningen in Rosmalen en de ontwikkelingen die we hier zien op het gebied van soorten nieuwbouw en de waterhuishouding voor zowel projectbouw als zelfbouw. Bij een nieuwbouwwoning hoort natuurlijk ook een nieuwbouwtuin. Als hovenier vertellen we u bij Van Hout Tuinprojecten natuurlijk graag over de verschillende tuinen bij nieuwbouwwoningen.

Nieuwbouw tuinaanleg Groote Wielen met plungepool bij Rosmalen

Op zoek naar een hovenier voor uw nieuwbouwtuin in Rosmalen?

Björn van Hout

Kunnen onze hardwerkende en enthousiaste hoveniers iets voor u betekenen op het gebied van een tuinontwerp of tuinaanleg voor uw nieuwbouwwoning? Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen!

Soorten nieuwbouw in Rosmalen

In Rosmalen vindt u vele verschillende soorten nieuwbouw. Zo worden er bijvoorbeeld appartementen, 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en ruime villa’s gebouwd. Dit is zowel projectbouw als zelfbouw. Er zijn verschillende nieuwbouwwijken waar volop gebouwd wordt zoals De Groote Wielen, Parktuinen, Greafse Bos, De Hoef en Landgoed Coudewater. Deze woonwijken hebben ieder hun eigen kenmerken zoals moderne gezinswoningen vanwege de centrale ligging en riante villa’s aan de rand van het dorp in de natuur.

Alle nieuwbouwwijken in Rosmalen richten zich op groen, comfort, duurzaamheid en functionaliteit. Hieronder gaan we wat dieper in op twee bekende nieuwbouwwijken in Rosmalen. Daarnaast zoomen we wat verder in op STEK, een concept dat net wat anders is dan andere en waar groen écht centraal staat.

De Groote Wielen

De Groote Wielen is één van de meest prominente nieuwbouwwijken in Rosmalen. De wijk ligt aan de oostkant van het dorp en staat bekend om de diversiteit aan woningtypen. Van ruime eengezinswoningen tot luxe appartementen en vrijstaande villa’s tot levensloopbestendige woningen, De Groote Wielen heeft een woning voor iedere situatie en levensfase. Daarnaast varieert de stijl hier van modern tot klassiek, maar zijn comfort, duurzaamheid en functionaliteit terug te vinden in iedere woning. Door de diversiteit aan woningtypen en -stijlen zult u hier ook veel verschillende soorten tuinen aantreffen.

STEK in De Groote Wielen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker terugkerend thema in ons dagelijks leven en de samenleving. Op het nieuwbouwterrein van De Groote Wielen is er een nieuw concept geïntroduceerd op het gebied van duurzaamheid. Er zijn 200 houtbouw woningen gerealiseerd op 12 erven. Deze woningen zijn duurzaam gebouwd om duurzaam te wonen. Hierbij richten de bewoners met elkaar de buitenruimte en is het de bedoeling dat groen hierin een hoofdrol speelt. Hier is het streven dat niet alleen de bewoners zich prettig voelen in de omgeving, maar ook andere bezoekers zoals bloemen en bijen.

Wanneer u niet op het erf woont, maar wel in een nieuwbouwwoning op De Groote Wielen, kunnen deze erven toch invloed hebben op uw eigen nieuwbouwtuin. Zo zullen de bewoners van STEK bewust omgaan met regenwater en kunt u hier als buurtbewoner wellicht een graantje van meepikken.

Landgoed Coudewater

Landgoed Coudewater is een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, maar is sinds kort omgetoverd tot een aantrekkelijke woonwijk. Wat dit nieuwbouwplan vooral kenmerkt is de mix van historische gebouwen en moderne nieuwbouwwoningen. Karakteristieke herenhuizen, stijlvolle appartementen en riante vrijstaande woningen wisselen elkaar af op Landgoed Coudewater. De verschillende woningtypen worden verbonden door groene parken en paden om te wandelen. Ook hier zult u een verscheidenheid aan tuinen zien, maar staat groen en levendigheid wel centraal.

Waterhuishouding bij nieuwbouwwoningen en -tuinen

Op het gebied van de waterhuishouding bij nieuwbouwwoningen zijn de laatste jaren een aantal dingen veranderd. Zo zien we dat de meeste nieuwbouwtuinen niet meer aangesloten worden op het riool. Hiervoor kunnen verschillende reden zijn zoals duurzaam waterbeheer, waterinfiltratie of minder belasting op het riool. Bij het bouwen van nieuwbouwwoningen wordt er steeds meer gekeken naar manieren om duurzaam om te gaan met water. In plaats van het regenwater in de tuin direct in het riool te laten stromen, wordt er gekeken naar mogelijkheden om regenwater op te vangen en zo de belasting op het riool minder te maken. Er worden bijvoorbeeld regentonnen, infiltratiekratten of drainageslangen gebruikt om het regenwater gefaseerd in de grond te laten lopen.

Daarop aansluitend is het feit dat de meeste nieuwbouwtuinen tegenwoordig vaak voor een groot deel verhard zijn. Bewoners kiezen vaak voor een onderhoudsvriendelijke tuin door bijvoorbeeld kunstgras aan te leggen en een groot deel van de tuin te voorzien van grote, dichte terrassen met tegels. Hierdoor kan regenwater niet goed weglopen en ontstaat de kans dat uw tuin volledig onder water komt te staan tijdens een periode van heftige regenval.

Wij kunnen u helpen om duurzamere keuzes te maken op het gebied van de waterhuishouding in uw nieuwbouwtuin. Hierbij is het uitvoeren van het juiste grondwerk van groot belang om een gezonde tuin te creëren. Vooral bij nieuwbouw is het belangrijk dat het grondwerk meegenomen wordt bij het aanleggen van de tuin, omdat de grond van een nieuwbouwtuin, door het passeren van zware machines, vaak strak aangedrukt is en weinig water doorlaat. Van Hout Tuinprojecten kan u helpen bij het grondwerk van uw tuin.

Het juiste grondwerk is van groot belang bij het creëren van een gezonde tuin.