BESTRATING

BESTRATING

Wilt u een nieuwe of andere bestrating in uw tuin? Dan bent u bij Van Hout Tuinprojecten aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met bestratingen. Hierdoor hebben wij een zeer goed oog om uw tegel er mooi en strak in te leggen, zodat het er ook na jaren nog strak in ligt.

KLEUR
Wilt u uw tuin groter doen lijken, dan kunt u het beste kiezen voor een lichte bestrating. Als u een grote tuin heeft, dan kunt u beter gaan voor een wat donkerdere tint. Hierdoor wordt uw tuin wat warmer en gezelliger. U moet niet vergeten dat de bestrating de ondergrond is, die u het best zo neutraal mogelijk kunt houden. Daarnaast is de tuin een verlenging van uw huis en moet u bekijken welke tegel mooi aansluit bij de rest van het geheel.

MATERIAAL
U kunt gebruik maken van verschillende soorten bestratingen, zoals betontegels, gebakken bestrating, natuursteen en keramische tegels. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van staptegels, verschillende soorten grind of stapelblokken. Het materiaal is erg belangrijk voor de sfeer van de tuin.

VERBANDEN
Een verband is de manier waarop twee stenen ten opzichte van elkaar worden neergelegd. Dit verband herhalen we bij het leggen van tegels of we wisselen juist verschillende verbanden met elkaar af. Hierdoor ontstaat er een patroon.
Verbanden zijn erg belangrijk voor de stevigheid van de bestrating. Het zorgt voor een goede aansluiting waardoor de bestrating lang strak op zijn plek blijft liggen. Daarnaast creëren we een patroon met deze legverbanden, waardoor het ook sfeerbepalend is.

Wilt u een vrijblijvend advies of een offerte om uw tuin te bestraten? Klik dan hier voor een vrijblijvende afspraak.