Het automatiseren van uw tuin

Tuinieren kan tijdrovend zijn. Best begrijpelijk dat u na een dag werken niet staat te springen om onkruid te wieden of het gras te maaien. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat uw tuin verwaarloosd achter moet blijven. Er zijn tegenwoordig een hoop manieren om uw tuin te automatiseren. Met deze slimme oplossingen in uw tuin hoeft u bijna niet om te kijken naar het onderhoud. Bij automatisering in de tuin moet u denken aan oplossingen als beregeningsystemen, automatische tuinverlichting, een maairobot en een slim weerstation. Lees dit artikel verder en kom erachter hoe u uw tuin kan automatiseren.

Een automatisch beregeningsysteem in uw tuin

Vergeet u nog wel eens om de sproeier aan te zetten? In de droge maanden kan dit in een paar dagen zijn voor een dorre tuin zorgen. Tegelijkertijd zal u niet de eerste zijn die verkeerd dat de sproeier nog aan staat. Terwijl u de volgende aflevering van uw favoriete serie aanzet staat de sproeier vrolijker verder te sproeien. Zodoende krijgen de planten veel te veel water met een modderpoel en waterverspilling als gevolg. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om het sproeien te automatiseren. Met een beregeningsysteem hoeft u nooit meer met een gieter of tuinslang door uw tuin heen. Van Hout kan in zowel nieuwe als bestaande tuinen een beregeningsysteem aanleggen. Het sproeisysteem beregent uw tuin automatisch en zorgt ervoor dat uw tuin gezond blijft. Een sproeisysteem is ook handig als u vaak afwezig of op vakantie bent. Doordat u het systeem automatische kunt instellen sproeit het ook in uw afwezigheid door. Met een slim beregeningsysteem houdt het systeem zelfs rekening met de weersomstandigheden. Zo ligt de tuin er na uw vakantie nog steeds mooi bij, zonder dat de buurman bij u moet komen sproeien.

Geautomatiseerde tuinverlichting

Zit u graag ‘s avonds laat in de tuin? Dan is tuinverlichting essentieel. Door te kiezen voor automatische tuinverlichting maakt u het leven nog wat gemakkelijker voor uzelf. U hoeft niet meer naar buiten om de schakelaar om te zetten, wat zeker in de wintermaanden wel prettig is. Sfeerverlichting is niet alleen een belangrijk deel van het tuinontwerp maar zorgt ook voor meer veiligheid. Als uw tuin goed verlicht is loopt u minder snel ergens tegen aan en is de kans dat u struikelt veel kleiner. Door deze verlichting op sensoren te laten werken bespaart u energie en zorgt u dat de verlichting aanslaat wanneer u het nodig heeft.

Daarnaast zorgt voor tuinverlichting met bewegingssensoren ook voor het afschrikken van inbrekers. Deze staan namelijk niet graag in de spotlights en laten goed verlichte huizen liever links liggen. In de zomer kan u met de juiste tuinverlichting langer buiten zitten en van de zomeravonden genieten. In de winter kijkt u met tuinverlichting vanuit huis uit op een gezellige tuin.

Tuinverlichting kan ook gebruikt worden om de eyecatchers in uw tuin beter uit te lichten. Van Hout tuinprojecten helpt u hier graag bij en maakt voor u een lichtplan op maat welke we ook direct voor u kunnen aanleggen.

Nooit meer grasmaaien

Het onderhouden van uw gazon is een flinke taak. Met een beregeningsysteem kan u het sproeien al automatiseren. Maar kan dat ook voor het maaien? Dat kan zeker! Een manier om het maaien te automatiseren is met de aanschaf van een robotmaaier. Deze robotmaaier maait het gras wanneer u dat wilt en is op ieder gazon te installeren. Bij installatie wordt er een laadstation in uw tuin geplaatst, vanuit dit laadstation lopen onder het gazon grenskabels zodat de robotmaaier weet waar het gazon eindigt. Ook het opladen gaat zelfstandig, wanneer de accu van de robotmaaier leeg dreigt te raken keert deze vanzelf terug naar het laadstation. U kunt zelf de maaihoogte en maaifrequentie instellen, na het instellen hoeft u nooit meer om te kijken naar het maaien van uw gazon.

Automatiseren van zwembad onderhoud

Het schoonmaken van een zwembad kost een hoop tijd. U kunt uw zwembad ook schoonhouden door inzet van een robot. Deze robot houdt zowel de wanden als de vloer van uw zwembad schoon. Een slimme zwembadsensor test daarnaast regelmatig de kwaliteit van het water waarna de sensor zelfstandig het chloorgehalte op peil houdt. Kijk, op deze manier wordt het onderhouden van uw zwembad opeens een peuleschil.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!