Mediterrane tuin, ontwerp & aanleg

Eem Mediterrane tuin is is een thema tuin geïnspireerd door de warme landen van Zuid-Europa. Vaak wordt een Mediterrane tuin aangelegd om het vakantie gevoel vanuit Zuid-Europa naar de tuin in Nederland over te brengen.

Een tuinstijl met Zuid-Europese sferen

De mediterraanse tuinstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en warme aardetinten. Een combinatie die vaak gebruikt wordt in dit soort tuinen is die van gele of warm oranje tuintegels aangevuld met plantenpotten van terracotta. Het voordeel van een Zuid-Europees oogende tuin is dat deze niet perfect recht hoeft te liggen. Rechte vormen en strakke lijnen worden vervangen door ronde vlakken en asymmetrische lijnen.

Grote terracottapotten, verhoogde vijvers, grindpaden gecombineerd met hout elementen en natuursteen. De Mediterrane tuin ziet er vaak antiek en klassiek uit, maar langzaam maken ook moderne mediterrane tuinen hun opkomst. Hier worden dan net iets andere materialen in gebruikt dan in de klassieke versie.

Hovenier mediterrane tuinen

Het ontwerpen en aanleggen vraagt om specifieke kennis, kennis over exotische planten, de materialen en de juiste combinaties van onderdelen om de Zuid-Europese sferen ook echt naar voren te laten komen. Zodat u zich ook echt in Zuid-Europa waard op het moment dat u de tuin binnenloopt. Van Hout Tuinprojecten heeft een sterke focus op mediterrane tuinontwerpen en de aanleg daarvan. Gezamenlijk nemen we uw wensen door en combineren dit met onze kennis en ervaring. Zo ontstaat een ontwerp en later de aanleg waardoor u lang van uw mediterrane tuin kunt genieten.

Björn van Hout

U wilt een Mediterrane tuinstijl?

Björn van Hout van Van Hout Tuinprojecten heeft een sterke focus op deze Zuid-Europese tuinstijl en wil u graag helpen het vakantiegevoel in uw tuin naar voren te laten komen.

Deskundig advies voor de aanleg

Neem contact op

Mediterraanse tuin in Rosmalen

De landen van Zuid-Europa zijn al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Veel van ons hebben er dan ook een lange vlucht of autorit voor over om deze landen te bezoeken. Veel Nederlands genieten naast het weer ook van de lichte en warme kleuren, de olijfbomen en bloempotten van aardewerk. De ideale omgeving om heerlijk uit te rusten en te ontspannen.

Zuid-Europese sferen in Rosmalen

De wens van bewoners in Rosmalen (foto’s in bovenstaande galerij) was duidelijk; een tuin met Mediterraanse elementen die niet veel onderhoud zou vragen. Het resultaat is deze moderne tuinstijl met een Mediterraans tintje. Met deze combinatie hebben wij het zomerse gevoel van Zuid-Europa naar Rosmalen gebracht. Wilt u ook een Mediterraans gevoel mee naar huis nemen na uw vakantie? Neem gerust contact met ons op.

tuinrenovatie bossche broek
Björn van Hout

Wilt u een Mediterraanse tuinstijl

Wilt u een Zuid-Europese tuinstijl als tuinontwerp? Wij laten u graag kennismaken met de mogelijkheden die met uw tuinafmeting, de vorm van uw tuin, uw budget en ideeën allemaal mogelijk zijn! Bij ons staat persoonlijk contact met een eerlijk en goed advies voorop. Wij kunnen een samenwerking heel persoonlijk houden, omdat u één vast aanspreekpunt heeft tijdens het ontwerpen van uw Mediterraanse droomtuin. We houden rekening met de planning, het budget en uw wensen. Afspraak is afspraak, dat is ook voor u wel zo fijn!

Nieuwbouw tuin aanleggen

Allereerst is het op zijn plaats u te feliciteren met uw nieuwe woning. Een nieuwbouw tuin is na oplevering vaak een grote zandbak. Waarbij de grond is plat gereden door bouwverkeer.  De grond is vaak ook vervuild met puin en cementresten. Het is bij een nieuwbouw tuin erg belangrijk ervoor te zorgen dat de grond schoon is en goed wordt omgezet.

Wilt u een Mediterraanse nieuwbouw tuin aanleggen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en een offerte afgestemd.

Tuinrenovatie

U bent toe aan vernieuwing in uw tuin, een complete tuinrenovatie of u wilt bepaalde onderdelen of elementen veranderen. Waarbij Zuid-Europa u erg aanspreekt, u wilt graag meer Mediterraanse elementen opnemen. Kan dat? Wat betekent dit voor de rest van uw tuin. Voor complete tuinrenovatie of delen daarvan bent u bij Van Hout Tuinprojecten aan het juiste adres. Vanuit een persoonlijk advies kijken wij met u naar de mogelijkheden.

U kunt bij ons ook terecht voor het aanpakken van vaste onderdelen zoals de bestrating, verlichting, overkappingen en specifieke beplanting.

Vaste elementen in uw tuin

Bij Van Hout kunnen wij een hoop voor u betekenen. Wij kunnen u helpen met het ontwerpen van uw gewenste Mediterrane tuin. En mocht u uw bestaande tuin willen omgooien dan kunnen wij u ook helpen met tuinrenovatie. Maar misschien heeft u het ontwerp van uw tuin al helemaal klaar en heeft u hulp nodig bij de aanleg daarvan.

Bestrating gericht op mediterrane sfeer
Met bestrating kunt u uw tuin een compleet nieuwe look geven. Voor een Mediterrane tuin is bestrating de basis, bij Van Hout kunnen wij deze voor u realiseren. Onze hoveniers hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van allerlei soorten tegelwerk. Door onze ervaring garanderen wij een strakke bestrating.

Beplanting (exotische planten)
Beplanting van uw tuin kan best ingewikkeld zijn, zeker als we kijkenn naar meer exotische planten. Het weer in Nederland wijkt af van de Zuid-Europa, ook al is veel mogelijk vandaag de dag. Het is belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt over de plaats in uw tuin, het onderhoud en mogelijke overwintering mocht dat nodig zijn. Wij nemen dit goed met u door vanuit een beplantingsplan.

Tot slot nog een aantal tips voor uw Mediterrane tuin

Wilt u zelf een mediterrane tuin aanleggen, dan kan dit best pittig zijn. U moet er voor zorgen dat u van te voren goed heeft nagedacht over de inrichting van uw tuin.

  1. Start bijvoorbeeld met het kiezen van de juiste kleur voor uw stenen. Een warm gekleurde steen is namelijk de basis voor een Mediterrane tuin. Een kleur die vaak wordt gebruikt zijn rode, oranje of gele split-soorten. Deze stenen stralen een warme sfeer uit en geven dus een goede basis voor in uw tuin.
  2. Nadat u bent begonnen met een goede basis kunt u verder gaan met het toevoegen van andere Zuid-Europese elementen. Een van de elementen die vaak toegevoegd worden zijn borders opgebouwd uit muurblokken. Hierin wordt vaak graniet, kwartsiet of leisteen verwerkt. Deze steen soorten gaan vaak goed samen met de warme tegels en geven een zuidelijke uitstraling.
  3. De laatste tip is een eye-catcher die u kunt toevoegen. Een grote aardewerken pot met een prachtige olijfboom of losse terracotta bloempotten in een bepaalde hoek. Bloempotten van terracotta of in betontinten zijn elementen die al snel een Mediterraans tintje kunnen toevoegen.

Van Hout Tuinprojecten in Rosmalen

Onze kernwaarden zijn voor ons team erg belangrijk. We streven ernaar om onze kernwaarden altijd te behalen.

  • Ervaren, vakkundig en hardwerkend team
  • Altijd één vast aanspreekpunt tijdens het gehele project
  • Afspraak is afspraak
  • Persoonlijke samenwerking

Wij richten ons met Mediterrane tuinontwerpen en de tuinaanleg daarvan op de regio Rosmalen. Kunnen wij u helpen? Onze groene vingers staan te popelen om uw tuin geheel naar wens te ontwerpen! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!