Creëer de wauw-factor met deze eyecatchers

Als u zelf aan de slag gaat met uw tuininrichting dan kan het zijn dat uw wel wat inspiratie kan gebruiken. Hieronder zetten we wat voorbeelden op een rij waarmee uw voor een echte eyecatcher in uw tuin kan zorgen. Waar gaat u de show mee stelen? Staat u nog helemaal aan het begin van je ontwerpproces voor uw nieuwe tuinontwerp? Lees dan deze tips of neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor een tuinontwerp te bespreken.

Grote plantenbakken maken een statement.

Waarom zou u plantenbakken in uw tuin zetten? Plantenbakken zijn echte blikvangers, ze geven je tuin extra uitstraling. Producenten van plantenbakken en bloempotten hebben in de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Er zijn veel meer verschillende soorten en stijlen te vinden waardoor het voor vrijwel iedere beoogde sfeer een hele mooie toevoeging aan het tuinontwerp kan zijn. Hierdoor heeft de populariteit van deze producten dan ook een enorme stoot gekregen. Zelfs zonder tuinplanten erin hebben goede plantenbakken een impact om de uitstraling van een tuin. Een grote bloembak in een klein tuintje op zichzelf. U kunt hierin mooi experimenteren, probeer verschillende soorten planten in een bak, of er zelfs een kruidentuin van maken. Tot slot geven bakken en potten uw tuin hoogte verschillen wat voor meer dynamiek zorgt. Zeker in kleine tuinen is het lastig om hogere planten te gebruiken aangezien deze vaak omvangrijk zijn. Bloembakken kunnen hierin uitkomst bieden.

Een vijver past in iedere tuin

Een vijver is een echte eyecatcher in uw tuin. Of u nou een grote of kleine tuin hebt: iedere tuin is geschikt voor een vijver. Een vijver brengt uw tuin ook echt tot leven, met het geluid van stromend water en felgekleurde vissen is een vijver de plek van rust, kalmte en echte natuur. Veel hoveniers raden een vijver aan omdat deze vaak leven aan trekken. Vaak zie je vijvers met mooi karpers en drijvende planten, maar dit is niet alles. Vijvers kunnen vogels, insecten en soms egeltjes aantrekken. Met een vijver helpt u de natuur en maakt u uw tuin een harmonische plek voor mens en dier.

Waarom een buitenhaard of vuurkof?

Waarom zou u eigenlijk geen buitenhaard of vuurkorf nemen? Niets is gezelliger dan met zijn allen buiten rond het vuur een hapje te eten of wat te drinken. Daarnaast kan u ook veel langer in de tuin van de avond genieten ook wanneer de temperaturen langzaam dalen. Wanneer u op ziet tegen het schoonmaak werk wat bij een vuurkorf komt is een buitenhaard echt ideaal. Bij deze haarden laat u het vuur uitbranden en heb u achteraf nergens last van. Deze haarden geven uw tuin iets extra’s en naast decoratie hebben ze ook nog een functionele bedoeling. Het creëert warmte en stijl in uw buiten zithoek.

Verlichting en bestrating

Tuinverlichting bijvoorbeeld is onmisbaar in uw tuin, naast het feit dat u s ’avonds niet verdwijnt in uw tuin geeft tuinverlichting ook voor een stukje veiligheid. Een goed verlichte tuin geeft een veilig en warm gevoel. Een goed verlichte tuin zorgt dus voor veiligheid maar ook voor sfeer. Wanneer er voor uw tuin de juiste verlichting wordt uitgezocht kan u de gehele avond in uw tuin blijf zitten mits het weer dit toe laat.
Heeft u een mooie overkapping? Wilt u uw waterfontein of grote bloembak extra laten opvallen in het donker? Met de juiste tuinverlichting zorgt u dat uw eyecatchers ook in de avonduren de aandacht krijgen die ze verdienen.

Tot slot de bestrating, met bestrating kan u er voor zorgen dat de omgeving achter je tuin er verzorgd uit ziet. Ook kan u met bestrating een eigen terras creëren! Ideaal als u tot s ‘avonds laat in de tuin wil blijven zitten. Tegels zijn erg bepalend voor de algehele look van uw tuin. U kunt kiezen voor een landelijke, robuuste look of juist een mediterrane tuin creëren door de juiste tegelkeuze te maken. Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!