Tuinverlichting maakt de donkere maanden sfeervol!

Een tuin is een plek waar u van de buitenlucht kan genieten. In de zomer kan dit natuurlijk de gehele avond lang. Zo lang de zon op blijft kan u heerlijk in uw tuin zitten. Maar wat als de zomer ten einde loopt en de avonden korter worden? Dan is het handig om verlichting in uw tuin te hebben. Bij van Hout kunnen wij u helpen met het kiezen van de juiste tuinverlichting, maar eerst wat zijn eigenlijk de voordelen van tuinverlichting? In dit artikel geven wij u een aantal voordelen en mogelijkheden van tuinverlichting.

Tuinverlichting zorgt voor extra sfeer in uw tuin

Welke sfeer wilt u in uw tuin creëren? 
Tuinverlichting u op diverse manieren helpen met het creëren van sfeer in uw tuin. Speels opgehangen verlichting aan een kabel geeft het idee dat uw tuin het hele jaar door in feestsfeer is. Een mooi dimbaar licht bij de lounge set zorgt voor een romantische sfeer in de zomeravonden. Automatische verlichting in uw overkapping maakt uw tuin altijd gereed voor een gezellig etentje in de buitenlucht.

Laat uw mooiste pronkstukken opvallen!
Strategisch geplaatste sfeerverlichting kan daarnaast uw eyecatchers extra belichten. Een onderlicht bij uw sierboom, automatische led verlichting in de waterfontein of die grote Adezz bloembak die mooi uitgelicht is…het zorgt ervoor dat uw tuin altijd interessant blijft om naar te kijken. Ook als u in het najaar vanuit uw woonkamer de tuin in kijkt.

Creatieve tuinverlichting kan uw tuin een unieke uitstraling geven.
Tuinverlichting kan op een hoop verschillende manieren aangelegd worden. Zo heeft Van Hout Tuinprojecten recent in Kerkdriel een aantal bomen uitgelicht met bijzondere verlichting. Deze verlichting is in diverse kleurtinten in te stellen, die allen hele verschillende uitstralingen geven aan de tuin. Zo hebben de bewoners van dit huis de mogelijkheid hun tuin dagelijks met de klik op een knop een andere sfeer te geven. Passend bij hun gemoedstoestand van die dag. Zo ziet u maar dat tuinverlichting verder gaat dat een eenvoudig lampje aan de schutting. Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden. We denken graag met u mee. Zo zorgen we dat uw tuinverlichting perfect aansluit bij uw tuinontwerp én de manier waarop u gebruik maakt van uw tuin. Nieuwsgierig geworden? Neem even contact met ons op. We komen graag de donkere wintermaanden wat lichter maken!

Overkapping met (automatische) verlichting

Heeft u altijd al zo’n mooie overkapping willen hebben in uw tuin? Een plek waar u tot laat in de avond kan genieten? Vuurkorf aan, comfortabele loungeset, sfeervolle verlichting… Bij Van Hout Tuinprojecten hebben we al veel tuineigenaren mogen verblijden met een overkapping die volledig naar hun wens is opgebouwd. Wilt u een overkapping die ook meteen opbergruimte biedt? Geen probleem! Een overkapping waar u met een flink gezelschap kunt dineren? Doen we! Laat ons weten wat uw wensen zijn. Als u in de rustigere herfst en wintermaanden contact met ons opneemt weet u zeker dat u komende voorjaar vanaf de eerste zonnestraaltjes kunt genieten van uw overkapping!

Veilig gevoel dankzij tuinverlichting

Naast sfeer zorgt goede tuinverlichting ook voor verhoogde veiligheid. Weinig licht zorgt voor weinig zicht waardoor u een onveilig gevoel kan hebben wanneer u vanuit het huis op de tuin uitkijkt. Tuinverlichting helpt dit vervelende gevoel te voorkomen. Veel mensen laten deze verlichting naast een pad plaatsen zodat ze kunnen zien waar ze lopen. Zo voorkomt goede verlichting dat u struikelt of zich ergens tegen stoot.

Daarnaast is verlichting ook effectief tegen inbraak. Inbrekers opereren graag in het donker en zoeken het liefst een huis dat er verlaten uitziet. Daarom is het belangrijk om altijd de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Inbrekers staan niet graag in de spotlight; een strategisch geplaatste buitenverlichting kan mogelijke inbrekers afschrikken. Buitenverlichting die de oprit of tuinpaden verlicht kan al genoeg zijn om inbrekers voor de naast gelegen woning te laten kiezen. Dit geldt ook voor het plaatsen van buitenverlichting bij voor- en achterdeur. Door voor automatische verlichting te kiezen of verlichting met sensoren, zorgt u dat ook tijdens uw vakantie uw woning minder aantrekkelijk wordt gemaakt voor inbrekers.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!