Waarom kiezen voor keramiek op betontegels?

Keramiek op beton is dé tegel die de laatste jaren helemaal opkomend is. Deze tegel heeft een onderlaag van beton en een toplaag die van keramiek gemaakt is. Keramiek op beton straalt luxe uit en is daardoor uiterst geschikt voor uw mediterrane tuin. Als u dacht dat keramische tegels veel voordelen hebben, dan moet u zeker even verder lezen voor keramiek tegels met een onderlaag van beton. Verder wegen we de de voor- en nadelen van keramiek op betontegels tegen elkaar af.

Wat zijn de voordelen?

De keramieken toplaag wordt gemaakt van klei en leem, waarna deze in de oven wordt gebakken tot een harde keramieken tegel. Hierdoor wordt de tegel niet alleen kras- en slijtvast, maar ook kleurvast.

Makkelijk te onderhouden

Doordat het vuil niet aan de tegel hecht, is keramiek eenvoudig schoon te maken. Ook zuren en vetten hechten zich niet aan deze tegel. Tijdens de barbecue hoeft u dus niet bang te zijn voor vetvlekken, ideaal! Ook groene alg is makkelijk schoon te maken. U hoeft hiervoor geen hogedrukspuit te gebruiken. Het keramiek op beton lichtjes borstelen met het juiste reinigingsmiddel is al voldoende. Vraag de specialist altijd hoe u het beste uw terras schoon kunt maken.

Hitte- en vorstbestendig

Door de waterdoorlatende onderlaag nemen deze tegels geen water op. Hierdoor loopt u bij extreme kou geen risico dat de keramiek op betontegels kapot vriezen. Dit geldt zowel voor extreme hitte. Doordat de keramiek op betontegels op hoge temperaturen worden gebakken, zijn deze tegels ook hittebestendig.

Slipvast

De keramische toplaag wordt wat ruwer gemaakt om het risico op uitglijden te beperken. Kortom, dé perfecte tegel voor rondom een zwemvijver of plungepool. Let in de winter wel op dat het water niet op de tegels blijft staan. Anders wordt het bij vorst een gladde boel. Zorg daarom altijd voor een goed afschot. Hierdoor wordt het water snel afgevoerd en voorkomt u gladde tegels.

Duurzaamheid

Doordat keramiek op betontegels slijt, kras, kleur-én slipvast zijn, gaan ze erg lang mee. Zo kunnen deze tegels tot wel 15 jaar mee. De prijs ligt dan wel wat hoger, maar u heeft u er ook langer plezier van. Oftewel, een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Designs en formaten

Ook bestaat de mogelijkheid om printtegels te maken van keramiek op beton. Een houtmotief, bloemmotief, marmermotief etc. Er zijn talloze opties. Daarnaast zijn keramiek op betontegels in veel verschillende maten verkrijgbaar. Of u nu voor standaard 60×60 tegels gaat of 120×30 tegels.

Geschikt voor ieder type ondergrond

Door de drainerende betonlaag kunt u deze tegels op elk soort ondergrond leggen. De enige uitzondering zijn keramische tegels van 2 centimeter. Deze kunnen alleen gelegd worden op een speciale ondergrond van drainerend split.

Nadelen

Prijs

Het proces van de keramiek op betontegels vergt twee verschillende methodes; de keramiek laag én de betonlaag vastmaken aan de keramiek toplaag. Hierdoor wordt het prijskaartje automatisch een stuk hoger. Dit geldt niet alleen voor de tegels zelf, maar ook om de tegels aan te leggen.  Daar staat echter wel minder onderhoud en een langere levensduur tegenover.

Gewicht

Door de betonnen onderlaag wordt de tegel natuurlijk een stuk zwaarder ten opzichte van een keramische tegel van 2 centimeter. Hoe groter de tegel, hoe zwaarder en moeilijker het wordt om de tegel te leggen.

Meer informatie?

Wij, bij Van Hout Tuinprojecten, zijn erg te spreken over deze luxe tegels. Wilt u weten of keramiek op beton tegels iets voor uw tuin is? Of wilt u meer informatie over het leggen? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag verder!

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!