7x inspiratie voor uw mediterrane tuin

Een mediterrane tuin geeft u het hele jaar door een heerlijk vakantiegevoel. Een mediterraan betekent het gebied rond de Middellandse Zee, een lekker warm gebied dus. Het doel van een mediterrane tuin is dat het een plekje wordt waar u in kunt relaxen, alsof u zich op vakantie waant. Wie wil dit nu niet in zijn tuin? Mocht u een geheel nieuwe tuin gaan aanleggen, dan geven wij in dit artikel boordevol inspiratie voor een prachtige mediterrane tuin.

Speel met vormen

Vierkant vormen zien er altijd modern uit én geven een ruimtelijk gevoel. In combinatie met ronde vormen komt alles goed tot zijn recht. Ronde plantenbakken of een plantenbak van keien kunnen al het verschil maken. Maar gebruik van verschillende materialen, zoals hout en losse rotsen. Deze passen perfect in een mediterrane tuin.

Ga voor rustige kleuren

Een mediterrane tuin kenmerkt zich door de vele aardetinten, zoals beige en grijs. Andere bruintinten komen hier ook volledig tot zijn recht. Denk aan beige tegels, dit lijkt net zand. Corten staal zorgt voor een gezellige sfeer die nét iets robuuster is. Maar ook bloemen of bomen staan altijd prachtig in een dergelijke tuin. En wist u dat dat u vrolijker wordt van bloemen? Dit is aangetoond door onderzoek. Een goede reden dus voor een bloemrijke mediterraanse tuin!

Grote achtertuin renovatie Tilburg

Welke beplanting is geschikt?

Een pergola staat prachtig in een mediterrane tuin. Maar over het algemeen gaat een mediterrane tuin en alles wat groen is, hand in hand. Er zijn veel verschillende mediterrane planten die geschikt zijn voor uw tuin. Een olijfboom of een palm past helemaal in het plaatje. Wilt u graag een grasmat hebben in uw mediterrane tuin of liever kunstgras? Ook dat is mogelijk!

Zwemvijver of waterval

Stelt u voor: zomer in Nederland, lekker weer, uw mediterrane tuin is net af en u kunt een lekkere frisse duik nemen in uw zwemvijver of plunge pool.  Het leven wordt niet beter dan dat, toch? Maar bent u geen waterrat? Dan is een waterornament of waterval vast meer iets voor uw mediterrane tuin.

Houdt u ook zo van geuren?

Met heerlijke geuren zoals Rozemarijn en Lavendel in uw tuin, waant u zich in de pittoreske straatjes van Italië. Maar ook Eucalyptus is zo’n plant die heerlijke geuren verspreidt. Deze kunt u ook weer in mooie plantenbakken verpotten.

Maak gebruik van decoratie

Overdag bent u vaak in de tuin te vinden,  maar ook in de avond wilt u ervan kunnen genieten. De juiste verlichting doet veel voor een tuin. Denk dan aan verlichting bij de loungeset, looppaadjes of bij de planten. Ook op een lounge set kunt u gezellige accessoires plaatsen, zoals sierkussens en kaarsen.

stap tegels van keramische tegels

Zorg voor de juiste bestrating

Ga niet alleen voor tegels, maar denk ook aan gebakken bestrating en grind. Dit kan een robuust grindpad of borders zijn. Ook zien we vaak verhoogde elementen in een mediterrane tuin. Dus een deel van het terras dat verhoogd is.

Tegenwoordig zijn er ook tegels die een fijner voetcomfort bieden. Deze zijn wat ruwer, en dus minder slipgevaar, maar ook fijner om op te lopen. Ook zijn er grindsoorten die rond zijn. Split daarentegen is wat vierkanter en dus minder fijn om overheen te lopen.

Bestrating in regio Rosmalen

Al deze elementen zorgen voor een echte mediterrane tuin. Ons doel is om uw tuin om te toveren in een fijn plekje waar u volop van kunt genieten. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op en wij spreken graag de mogelijkheden met u door.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden.