Een mediterrane tuin aanleggen; waar moet u op letten?

Een mediterrane tuin wordt steeds populairder; heerlijk met een glas wijn en een goed boek in de tuin, wie wil dat nou niet? Met een mediterrane tuin creëert u een echt vakantiegevoel. Maar waar moet u op letten bij de aanleg van zo’n mediterrane tuin? In dit artikel vertellen we u er meer over.

Wat zijn de kenmerken van een mediterrane tuin?

Een mediterrane tuin kenmerkt zich door de sfeer, welke zorgt voor een exotisch karakter. Het vakantiegevoel wat u in Frankrijk, Italië, Spanje of Griekenland krijgt, wilt u natuurlijk ervaren in uw eigen tuin. Doordat het klimaat in deze landen een stuk warmer is dan in Nederland, is hier van nature al sprake van een exotische natuur. In Nederland is een dergelijke mediterraanse sfeer echter ook mogelijk! Met behulp van planten en accessoires die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat, creëert u een prachtige mediterraanse tuin. Afgeronde vormen, plantenbakken, waterelementen, loungesets en vrolijke accessoires kenmerken een mediterraanse tuin.

Zelf doen of uitbesteden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de aanleg van een mediterrane tuin? Dan kunt u de keuze maken om de tuinaanleg zelf in handen te nemen, of deze werkzaamheden uit te besteden aan een hovenier. De kosten zullen in eerste instantie hoger uitvallen bij uitbesteding, maar hier krijgt u kwaliteit en kennis voor terug.  Een hovenier is namelijk gespecialiseerd op het gebied van tuinaanleg en tuinontwerp. Bij Van Hout Tuinprojecten kunt u terecht voor de aanleg van een mediterrane tuin.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de mediterrane tuin zelf aan te leggen, waarmee u kosten bespaart. Maar bedenk goed dat u benodigde kennis nodig heeft voor het aanleggen van een mediterrane tuin. Zorg dus dat u zich goed inleest in de juiste beplanting en het aanleggen van bepaalde waterelementen.

Belangrijke zaken om zelf mediterrane tuin aan te leggen

Heeft u besloten om zelf een mediterrane tuin aan te leggen? Bekijk dan goed wat een mediterrane tuin typeert. Zo zorgen muurblokken bijvoorbeeld voor een exotische karakter en de juiste bloempotten voor een vrolijk en uniek aanzicht. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende soorten grind of tegels. Ook de juiste bloemen en planten zorgen voor een typerende mediterraanse sfeer. Om u een beetje op weg te helpen, hebben wij een artikel geschreven over 10x mediterrane planten voor uw tuin.

Tot slot zorgt de juiste aankleding voor een optimale mediterraanse sfeer. In veel mediterrane tuinen zijn lampjes en andere accessoires enorm sfeerbepalend. Denk aan een leuke loungeset met kussens, kaarsjes en fleurige bloemen op tafel. U kunt de aankleding van een mediterrane tuin zo gek en duur maken als u zelf wilt.

Service en informatie

Van Hout Tuinprojecten is gespecialiseerd in mediterrane tuinen. Dus heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Onze specialisten helpen u met alle plezier! Om de mogelijkheden in kaart te brengen, komen we graag bij u langs. Gebaseerd op uw wensen, zorgen wij voor een prachtig tuinontwerp. Voor inspiratie kunt u onze projecten bekijken.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u de tuin opnieuw aanpakken en een mediterraanse sfeer creëren? Dan bent u bij van Hout Tuinprojecten aan het juiste adres! Wij richten ons met name op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen. Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!