De tuin als verlengstuk van uw interieur

Een vraag die we meer en meer tegenkomen, zeker bij nieuwbouw woningen of complete renovaties of verbouwingen van de woning. Bewoners willen de tuin meer en meer als verlengstuk van het interieur in de woning. Zodat binnen en buiten met elkaar verbonden zijn en vice versa.

Eenheid in vloeren

Een echte trend tegenwoordig is het gebruik van woonbeton of betonlook vloeren in woningen. Dit kan worden gerealiseerd door inzet van grote tegels in huis die makkelijk te onderhouden zijn en de stoere look van beton uitstralen. Ook kan gebruik worden gemaakt van een gietvloer of beton ciré. Een look en feel die ideaal is door te trekken naar de tuin of tuinkamer.

Keramische tegels

Wilt u de grote tegels in huis, de look en feel hiervan, doortrekken naar buiten dan kunt u gebruik maken van keramische tuintegels. De GeoCeramica tegels zijn hier perfect voor. Deze tegels zijn in verschillende kleuren en afmetingen beschikbaar. Op een juiste wijze aangebracht in de tuin heeft u hier geen omkijken meer naar. Meer informatie over deze tegels kunt u vinden onder: voordelen van keramische tegels.

Betonnen terrasvloeren

Een andere ontwikkeling die we zien en graag voor u verzorgen is het aanbrengen van een betonnen terrasvloer. De woonbeton vloer van binnen loopt als het ware naadloos over naar buiten, uw tuin in. Beton is een prachtig natuurproduct dat met de juiste behandeling ook buiten perfect aansluit bij de uitstraling en sfeer die u wilt creëren.

Grind voor contrast en hemelwater opvang

Om ervoor te zorgen dat er een mooi contrast ontstaat is grind het uitgelezen materiaal. Grind is er in vele kleuren en soorten en dient naast het contrast ook voor de afvoer van hemelwater in de tuin. Steeds meer nieuwbouw wijken, woningen, worden van het riool afgekoppeld als het gaat om de afvoer en opvang van het hemelwater. De tuin dient als het ware als de opvang zodat het riool niet overbelast raakt. Door het slim toepassen van grind in uw tuin naast de verharding is deze opvang duurzaam in te regelen.

De basis, functie en sfeer

Herkenbaarheid binnen en buiten maakt dat het interieur van binnen, buiten ook tot zijn recht komt. Dit kun je doen door in de basis elementen te kiezen die aansluiten bij de stijl en sfeer binnen. Denk hierbij aan de tuinset die aansluit bij het meubilair binnen. Een tuinset is tegenwoordig in ieder materiaal verkrijgbaar. Of het nu gaat om houtsoorten, metaalsoorten of stoffen. Er is overal een oplossing voor.

Het huiselijke gevoel wordt versterkt door ook gebruik te maken van de zogenaamde ‘buitenkleden’, of binnenkleden die u laat bewerken waardoor weersinvloeden minder grip op het kleed hebben. Zo kunt u een eethoek buiten creëren die overeenkomt met de functie en sfeer van binnen. Of een lounge hoek die aansluit bij de zit- of lounge hoek in huis.

Verlichting brengt alles tot leven

De juiste verlichting brengt ook in de avond uw tuin helemaal tot leven en maakt dat binnen en buiten als één worden gezien. Door spot verlichting en functioneel licht te combineren zoals u binnen ook heeft gedaan. Meer en meer maken we binnen gebruik van domotica, automatisering, makkelijk bedienbaar via een mobiel apparaat of tablet. Deze oplossingen zijn eenvoudig door te zetten naar o.a. de verlichting in de tuin. Waardoor u alles eenvoudig kunt bedienen. Hoe fijn is dat!

Tuinverlichting door het toepassen van mooie hanglampen die ook binnen zijn gebruikt, of spots onder de overkapping die ook in de woonkamer zijn aangebracht. Met slimme tuinverlichting is alles mogelijk en komen functie en sfeer bij elkaar. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van hue-lampen van Philips of andere vergelijkbare slimme lampen waarmee u uw huis en tuin slimmer kunt verlichten. Maar u kunt ook gebruik maken van slimme stekkers, die verbinding maken met een hue-bridge of andere toepassing, waarmee u gewone ledlampen en spots kunt koppelen.

Interieur en tuinontwerp

Uw interieur en tuinontwerp op elkaar afstemmen? U kunt hierin de eerste stappen nemen om een moodboard op te stellen van foto’s die u aanspreken. Op deze wijze kunnen wij als hovenier gericht voor u aan de slag met het tuinontwerp waarbij rekening gehouden wordt met het interieur binnen. Lees hier meer tips voor het maken van een tuinontwerp.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel een tuinontwerp wensen dan kunt u via mail of telefoon contact met ons opnemen. Wij kunnen u van a tot z ontzorgen. Wij regelen alles in eigen beheer; u heeft één aanspreekpunt.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen uw droomtuin?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!