Hoe richt u een wellness tuin in

Tijdens de Corona periode heeft u wellicht verplicht de zomervakantie plannen moeten wijzigen. De vakantie naar de Rivièra werd opeens een tripje naar de achtertuin. Zoals velen van ons hebben ervaren is het eigenlijk helemaal nog niet zo vervelend, zo’n staycation. Met het juiste tuinontwerp heeft u niet alleen een prettige vakantie in uw eigen tuin; u heeft het hele jaar door een vakantiegevoel! Bij vakantiegevoel denken we met name aan één ding: ontspannen. Meer ontspannend dan een wellness tuin gaat het niet snel worden.

Wat is een wellness tuin precies?

Mogelijk bent u wel eens naar een wellness resort geweest. Een ruimte waar u vaak kan genieten van een sauna, stoombad en een massage. Een plek waar u naartoe gaat om helemaal te ontspannen en genieten van rust. Na een dagje wellness kunt u er weer helemaal tegenaan; de batterij is weer opgeladen! Die oase van rust vertaalt naar een tuin noemen we een wellness tuin. Een bijkomend voordeel van een wellness tuin ten opzichte van een bezoek aan een wellness resort is de absolute privacy. Bovendien is het onder aan de streep een stuk voordeliger om een wellness tuin aan te leggen dan veelvuldig een resort te bezoeken. Een wellness tuin is dus uw eigen paradijsje in de achtertuin, waar u vol luxe heerlijk tot ontspanning kan komen na een vermoeiende dag.

Welke elementen horen bij een wellness

Beplanting in een wellness tuin

Rust en balans zijn kernwoorden in een wellness tuin. Denk hierbij aan siergras dat rustig met de wind meebeweegt. Lavendel welke voor een kalmerende geur zorgt. Kies voor uw wellness tuin bij voorkeur voor witte, blauwe of paarse bloemen. Dit vanwege het kalmerende effect dat deze kleuren met zich mee brengen. Denk naast de geur van Lavendel ook aan andere geurende beplanting zoals Kamille en Jasmijn.

Duidelijke lijnen

Wellness tuinen hebben een duidelijke indeling. Geen wildgroei. Geen kronkelende paadjes. Het ying-yang gevoel komt het beste tot stand door een duidelijk lijnenspel aan te brengen in de tuin. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Van Hout tuinprojecten staat graag voor u klaar met een passend tuinontwerp op maat, volledig naar úw wens.

Waterelement

Het geluid van stromend water heeft een bewezen ontspannend effect op ons mensen. Denk er dus over na om een waterelement toe te voegen aan uw tuin. Hierbij kunt u denken aan een vijver een kleine waterval of fontein. Een watertafel of waterschaal zijn echter ideale oplossingen waneer u een onderhoudsvrije optie zoekt die eenvoudig te plaatsen is. Dit waterelement kan op subtiele manier in uw tuin worden opgenomen of juist op een meer prominenten plaats zoals het terras. De voor- en nadelen nemen we graag met u door wanneer we een tuinontwerp met u afstemmen. Ook kan Van Hout Tuinprojecten u begeleiding in het kiezen van het juiste waterelement. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden!

Lounge terras

Wat zeker niet mag ontbreken in een wellness tuin is een terras waar u heerlijk kan ontspannen. Om de look&feel van een wellness tuin te versterken kunt u hierbij het beste voor ligbedden kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een lounge bank met chaise longue te gaan. Een overkapping is aan te raden zodat u gegarandeerd voldoende privacy in de tuin heeft. Grote, rustige tegels passen het beste bij de uitstraling van een wellness tuin. Eventueel gecombineerd met fijn grind. Keramische terrastegels bieden naast een mooie uitstraling veel voordelen waardoor u minder tijd kwijt zal zijn om uw wellness tuin te onderhouden.

Sauna en hottub?

Als u er de ruimte en de financiële middelen voor heeft, maakt de aanwezigheid van een sauna of hottub uw wellness tuin natuurlijk wel helemaal compleet. Plaats deze direct aan uw huis of onder een mooie overkapping in uw tuin. Wat dacht u van een hottub onder een pergola met heerlijk geurende Blauwe Regen. Kleine lampjes erin voor extra sfeer, muziekje erbij… Of een sauna met een plunge pool ernaast. Eerst lekker ontspannen in de sauna en daarna een verfrissende duik in de plunge pool. Heerlijk! U kunt er weer helemaal tegenaan!

Wellness tuin laten aanleggen?

Ziet u een wellness gevoel in uw eigen achtertuin ook wel zitten? Van Hout Tuinprojecten kan u van A tot Z ondersteunen. We maken samen met u een tuinontwerp waarbij we al uw wensen opnemen. We kijken naar sfeer en uitstraling, maar weten ook precies aan welke praktische zaken we moeten denken om te zorgen dat u optimaal kan genieten van uw tuin. Nu én de komende jaren. We leggen de tuin vakkundig voor u aan. Inclusief alle gewenste automatiseringsoplossingen en tuinverlichting. Zowel voor tuinaanleg bij nieuwbouwwoningen als bij tuinrenovaties. Interesse? Neem gerust even vrijblijvend contact met ons op.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!