Waar moet u aan denken bij een grote tuinverbouwing?

Het verbouwen van een tuin wordt vaak onderschat. Zeker wanneer u van plan bent om de oude tuin helemaal te verwijderen en vervolgens een nieuwe aan te leggen. Dit is een flinke klus. Bij zo’n grote klus is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Daarnaast brengt een nieuwe tuin ook vaak hoge kosten met zich mee. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om de besparen op uw tuinverbouwing. In dit artikel zetten we alle belangrijke punten voor u op een rijtje.

Goede voorbereiding

Als u een nieuwe tuin wil aanleggen is het van belang om ervoor te zorgen dat u vooraf een plan heeft gemaakt. Bepaal de juiste maten, gewenste indeling en de voorkeur voor materialen. Heeft u nou zelf geen idee waar te beginnen? Dan is het wellicht een idee om met een hovenier in gesprek te gaan. Een hovenier kan een tuinontwerp voor u maken en uw tuin helemaal naar wens realiseren. Daarnaast laat een hovenier zien welke mogelijkheden er zijn en welke oplossingen het beste bij uw tuin passen. Samen bespreekt u uw wensen, waarbij u ook uw budget aan kunt geven. Zo kan uw droomtuin gerealiseerd worden.

Leeghalen van de tuin

Wanneer u aan de slag gaat met de tuinverbouwing moet de tuin eerst leeggehaald worden. Hierbij komt veel grond- en tuinafval kijken. Het is belangrijk om een een goed beeld te vormen van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Wanneer u een grote tuin heeft is het verstandig om een afvalcontainer te huren. Door het huren van een afvalcontainer voorkomt u dat de tuin vol met afval komt te liggen dat niet meer afgevoerd kan worden. U kunt uw tuin ook leeg laten halen, hier kunt u een hoveniersbedrijf voor inschakelen of een ander bedrijf dat deze werkzaamheden vaak machinaal kan uitvoeren. Dit scheelt enorm veel tijd. Ook uw tijd is immers kostbaar.

Zorg voor de juiste gereedschappen

Als u van plan bent om zelf een grote tuinverbouwing uit te voeren, dan is het belangrijk om te beschikken over de juiste tuingereedschappen. Welk gereedschap u nodig heeft hangt onder andere af van uw tuin. Wanneer u zelf nog niet over alle benodigde gereedschappen beschikt is het mogelijk om deze te huren of tweedehands aan te schaffen. Ook op deze wijze kunt u besparen.

Tuin leeggehaald, wat is de volgende stap

Als de tuin helemaal leeg is kunt u beginnen met de realisatie van uw nieuwe tuin. Heeft u nog geen tuinontwerp en vraagt u zich af hoe u dit kunt aanpakken, bekijk een eerdere blog over “Zo maakt u zelf een tuinontwerp“. Hierin staan aandachtspunten beschreven om goed bij stil te staan.

Eisen rondom hemelwater opvang

Één belangrijk punt willen wij graag al met u delen, het opvangen van hemelwater in uw eigen tuin. Met de klimaatveranderingen merken we dat perioden van droogte en hevig regenval elkaar meer en meer afwisselen. Gemeenten stellen daarom steeds meer eisen aan hoe er omgegaan moet worden met de opvang en afvoer van hemelwater op eigen grond. Ook voor u als tuinliefhebber is dit belangrijk. U wilt niet dat uw planten verdorren in droge tijden of dat alles wegspoelt tijdens een hevige regenbui. Probeer daarom na te denken over een watervriendelijke tuin.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!