Op sfeervolle manier uw tuin kindvriendelijk maken?

Buiten spelen is goed voor kinderen. Lekker in de buitenlucht, even het hoofd leegmaken of wat energie verbranden. Het is natuurlijk super fijn als kinderen dat gewoon in eigen tuin kunnen doen. Zeker bij kleinere kinderen geeft het een veilig gevoel om te weten dat ze geen weg hoeven over te steken en u gemakkelijk een oogje in het zeil kan houden. Maar… u wilt waarschijnlijk ook niet uw hele tuin opofferen aan de kinderen. Hoe zorgt u voor een sfeervolle tuin, waar de kinderen toch lekker kunnen spelen? Van Hout Tuinprojecten denkt graag met u mee over het juiste tuinontwerp en kan zelfs houten speeltoestellen op maat maken!

Speelgedeelte goed verwerken in het tuinontwerp

Een hoop jonge gezinnen stoeien met de vraag hoe ze hun tuin geschikt kunnen maken voor spelende kinderen, zonder de tuin om te moeten toveren naar een echte speeltuin. Een terras waar de ouders in alle rust een kopje koffie kunnen drinken terwijl de kinderen uitrazen en volop hun energie kwijt kunnen. Om te zorgen dat het speelgedeelte op de juiste manier wordt geïntegreerd in de tuin, is het belangrijk hier in het ontwerp al rekening mee te houden. De fout die veel mensen maken is dat ze eerst een schitterende tuin ontwerpen en daarna bedenken dat er ook nog ergens een speelruimte gecreëerd moet worden. Heeft u al een mooie tuin en wilt u die niet helemaal overhoop halen? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Maar dan kan het wel verstandig zijn om een hovenier mee te laten denken over het aanpassen van het tuinontwerp. Op die manier voorkomt u dat de kinderen zich geremd voelen omdat ze steeds op moeten passen niet tegen kwetsbare planten te botsen of een bal tegen het raam te trappen en kunt u genieten van uw tuin zoals ú dat wilt.

De belangrijkste vragen die u zichzelf allereerst zou moeten stellen zijn:

  • Op welke manier willen de kinderen kunnen spelen?
  • Hoe wilt u als tuineigenaar zelf van uw tuin kunnen genieten?

Hoe willen de kinderen in de tuin spelen?

Spelen in de tuin kan op meerdere manieren. U kunt hiervoor een speeltoestel zoals een klimrek, schommel of een trampoline in de tuin plaatsen, maar u kunt ook aan meer natuurlijke oplossingen denken.

Spelen met met de natuur in de tuin.

Misschien is het bijvoorbeeld mogelijk een ruimte in uw tuin te creëren waar uw kind lekker met water en zand kan spelen. Door een waterpomp te installeren kan uw kind zelf gemakkelijk voor stromend water zorgen. Paar schepjes en emmertjes erbij en uren speelplezier zijn gegarandeerd.

Ook kunt u mogelijk werken met hoogteverschillen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke ophoging waar een glijbaan in verwerkt wordt. Het heuveltje in de tuin kan gewoon beplant worden waardoor u niet tegen een grote, plastic glijbaan aankijkt. Door een dergelijke ophoging kan ook een avontuurlijke speeltunnel worden verwerkt of een moongate voor een sprookjesachtig effect. Zo prikkelt u de creativiteit van uw kind en kunnen ze zich urenlang in hun eigen fantasiewereld vermaken.

Verstoppertje spelen in eigen tuin? Als u een beetje een weelderige tuin heeft met flinke beplanting, heeft uw kind alle ruimte om zich te verstoppen en te ontdekken. We denken graag met u mee over een tuinontwerp dat de creativiteit van uw kind stimuleert en u als tuineigenaar tegelijkertijd de rust geeft om op uw manier van de tuin te genieten.

Maak van uw tuin een waar speelparadijs

Wie heeft er als kind nou niet van gedroomd; een speeltoestel in de tuin. Een klimrek waar je met vriendjes op kunt spelen, een schommel waarmee je probeert steeds hoger te zwaaien of een trampoline die voor uren springplezier zorgt.

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van speeltoestellen. Zowel in grootte als in materiaalsoort en kleuren. In de tuin wordt over het algemeen gebruik gemaakt van houten speelapparatuur. Dit natuurlijke materiaal valt een stuk minder op en kan daardoor goed worden opgenomen in een tuinontwerp. Ook de populaire trampoline wordt steeds meer esthetisch verantwoordt. Zo zijn er tegenwoordig trampolines beschikbaar die op zo’n manier kunnen worden ingegraven dat ze volledig gelijk lopen met het tuinoppervlak. Hierdoor valt de trampoline amper meer op. Zeker als in het tuinontwerp hier slim rekening mee is gehouden zodat met de juiste beplanting de kinderen vrij kunnen springen terwijl de trampoline uit het zicht is gewerkt.

Hoe wilt u van uw tuin genieten?

Waar het om draait is het vinden van de juiste balans. De balans waarin u als volwassene optimaal kunt genieten van uw tijd zonder dat dit ten koste gaat van het speelplezier van de kinderen. Dat kan zeker! Om een goede balans te vinden is het belangrijk eerst al uw wensen en eisen in kaart te brengen. Geniet u ervan om met een gezelschap buiten te kunnen eten? Wilt u daar graag een buitenkeuken bij? Dan is het belangrijk daar voldoende ruimte voor te reserveren. Een sfeervol verlichte terrasoverkapping biedt ruimte voor een gezellig etentje. Door in dezelfde stijl als de terrasoverkapping ook een berging te verwerken kunnen zaken als buitenspeelgoed en kussens gemakkelijk en snel worden opgeruimd.

Wilt u graag een moestuin in de tuin verwerken? Dan kan het verstandig zijn om te zorgen dat het speelveldje voor de kinderen hier niet direct naast ligt. Zodoende voorkomen we dat een voetbal bovenop uw met veel zorg gegroeide tomaten beland.

Wilt u graag een zwembad in uw tuin maar heeft u een kind dat nog niet kan zwemmen? Dan is ook dit iets waar goed rekening mee gehouden moet worden in het tuinontwerp. De juiste afscheiding zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar kan ook voor extra esthetische waarde zorgen in uw tuin.

Maak een lijstje met alle wensen en eisen die u heeft om te zorgen dat zowel u als uw kinderen volop kunnen genieten van de tuin. Wij kijken graag samen met u hoe we deze verlanglijst kunnen realiseren in uw tuin!

Speeltoestel op maat biedt meer mogelijkheden.

Zit er een relatief groot leeftijdsverschil tussen uw kinderen? Door te kiezen voor een speeltoestel op maat kunnen we hier perfect op inspelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klimgedeelte met verschillende moeilijkheidsniveaus. Ook kan het slim zijn om een ruimte toe te voegen die gemakkelijk als speel- en lounge ruimte gebruikt kan worden. De jongste kan daar zandtaartjes bakken terwijl de oudste met zijn vriendjes een plek heeft om zich terug te trekken.

Een houten speeltoestel op maat groeit mee met uw kind.

Door voor een speeltoestel op maat te kiezen kunnen we in het ontwerp ook direct rekening houden met uw opgroeiende kind. Zo kunnen we een toestel maken dat in modules op- en af te bouwen is. Als uw kind nog wat jonger is zorgen we ervoor dat de glijbaan minder hoog is en het klimgedeelte eenvoudig. Wordt uw zoontje of dochter ouder, dan kan het speeltoestel uitdagender worden gemaakt.

Een houten speeltoestel op maat sluit perfect aan bij uw tuin

De standaard houten speeltoestellen bieden veel opties en tegelijkertijd zien ze er in de basis ook allemaal hetzelfde uit. Wilt u een landelijke tuin met weelderige beplanting? Zou het dan niet mooi zijn als het speeltoestel in uw tuin ruimte biedt om half begroeid te worden? Met een speeltunnel die van de ene naar de andere kant van de tuin gaat? Of een speelbrug die over een gedeelte van de tuin gaat waar u liever geen voetstappen ziet? Misschien heeft u wel een grote boom in de tuin staan waar het speeltoestel mee geïntegreerd kan worden. Zo maakt u het speeltoestel extra avontuurlijk en toch verweven met uw tuin.

Van Hout Tuinprojecten maakt houten speeltoestellen op maat!

Heeft u een moderne tuin en vindt u die houten toestellen een doorn in het oog? Met een ontwerp op maat kunnen we samen een oplossing creëren die uw tuin zowel voor u als uw kinderen verrijkt. Denk hierbij aan originele vormen maar ook aangepaste kleuren en materiaalcombinaties. Van Hout Tuinprojecten zorgt ervoor dat een houten speeltoestel op maat altijd optimaal aansluit bij uw wensen!

Tuinontwerp of tuinrenovatie? Wij staan voor u klaar!

Wilt u uw tuin geschikt maken voor uw (klein-)kinderen en heeft u wat hulp nodig bij het maken van een passend tuinontwerp of het aanleggen van de tuin? Van Hout Tuinprojecten heeft hier veel ervaring in en staat graag voor u klaar. Wij ontzorgen u van A tot Z met onder andere;

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!