Geef uw tuin een luxe uitstraling met deze tips!

Uw tuin is een plek waar u komt om te ontspannen met een heerlijk boek, samenkomt met vrienden om te borrelen of te eten, of gewoon om even een frisse neus te halen. Het transformeren van uw tuin naar een luxe oase kan de sfeer en uitstraling van uw hele huis verbeteren, waardoor u veel meer kunt genieten van uw tuin én uw huis. Met een aantal tips kunt u uw tuin omtoveren tot een luxe paradijs. De tips kunnen puur esthetisch zijn of zelfs ook functionele eigenschappen hebben, zoals een zwembad of een luxe overkapping.

Van Hout Tuinprojecten is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van luxe tuinen. Om u op weg te helpen bij het transformeren van uw tuin naar die mooie, luxe tuin, geven wij u een aantal tips.

Creëer een mooi terras of een sfeervolle vlonder

Een mooi terras of een sfeervolle vlonder kan een cruciale rol spelen in het creëren van een luxe uitstraling in de tuin. Allereerst fungeert een terras of vlonder als een verlenging van de leefruimte, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overgaan. Hiermee wordt de leefruimte visueel en functioneel uitgebreid, wat een gevoel van ruimte en luxe creëert. Om dit gevoel extra te benadrukken is het slim te kijken naar een terras of vlonder die qua stijl aansluit bij de rest van het huis en de tuin.

Qua materialen is het verstandig dat u de duurzaamheid van de materialen meeneemt tijdens het keuzeproces. Materialen zoals hardhout en natuursteen geven direct een luxe uitstraling aan uw tuin en terras én hebben daarnaast ook nog eens een lange levensduur.

Maak uw buitenruimte compleet

Een terras of vlonder is uniek in iedere tuin en kan daarom altijd worden gezien als maatwerk. Bij het ontwerpen of uitkiezen van materialen en meubels voor deze buitenruimte is het belangrijk om te kijken naar een veelzijdige functionaliteit. Zo is het bijvoorbeeld prettig om in de ochtend heerlijk wakker te worden met een kopje koffie, in de middag aan dezelfde tafel een broodje te eten en in de avond uit te pakken met een barbecue voor vrienden of familie. Ook het toevoegen van een buitenkeuken, vuurplaats of jacuzzi verhoogt de functionaliteit en benadrukt het luxe gevoel, maar hier komen we later op terug.

Integreer een zwembad of plunge pool

Wie aan een luxe tuin denkt, denkt waarschijnlijk vrijwel meteen aan een zwembad. Een zwembad heeft natuurlijk een hoge esthetische waarde door het heldere, glinsterende water. Hoe u het zwembad ook aankleedt, het geeft altijd een luxueuze uitstraling aan de tuin. Toch geven strakke, moderne zwembaden met minimalistische randen het meest luxe gevoel. Ook verhoogt een zwembad de ontspanning en recreatie in de tuin, wat weer bijdraagt aan het verhogen van de functionele waarde van de tuin. Het is een privé-toevluchtsoord voor ontspanning en vermaak en perfect voor feesten en partijen, wat bijdraagt aan het luxueuze gebruik van de tuin.

Geen plek voor een zwembad in de tuin? Een plunge pool is dan een ideale oplossing! Een plunge pool is een klein zwembad dat voornamelijk ontworpen is voor verkoeling en ontspanning, maar minder voor sport of baantjes trekken. Desalniettemin geeft een plunge pool, hoewel kleiner dan een zwembad, een luxueuze uitstraling aan uw compacte tuin.

Planten met een luxe uitstraling

Hoewel u bij luxe misschien vooral denkt aan strakke, moderne tuinen met weinig bloeiende bloemen en planten, kunnen deze toch bijdragen aan de uitstraling van de tuin en het gevoel van luxe. Wij hebben een paar plantensoorten voor u op een rij gezet die bekendstaan om hun luxe uitstraling.

Japanse Esdoorn

Deze boom staat bekend om zijn sierlijke vorm en prachtige, warme bladkleuren, variërend van dieprood tot felgeel. Met deze boom voegt u een echte eyecatcher toe aan uw tuin.

Olijfboom

Bij de meeste mensen staan olijfbomen gelijk aan luxe in de tuin. Ze hebben een tijdloze elegantie en zijn zeer gewild in zowel moderne als mediterrane tuinen. De zilverkleurige bladeren en karakteristieke stam voegen een rustiek maar verfijnd element toe aan de omgeving.

Hosta’s

Hosta’s hebben een luxueuze uitstraling vanwege hun weelderige bladeren. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat ze prima gedijen in schaduwrijke omgevingen, waardoor ze op vrijwel iedere plaats in de tuin kunnen worden geplaatst. De hosta is verkrijgbaar in veel verschillende varianten.

Rhododendrons

Kleurrijke bloemen en planten versterken het luxe gevoel en geven u het gevoel in een tropisch oord te vertoeven. Rhododendrons voegen levendige kleuren toe aan uw tuin en kunnen zowel individueel als in grote groepen worden geplant.

Buxus

Een buxus wordt meestal gebruikt om formele tuinen een strakke, nette uitstraling te geven. De buxus kan zeer nauwkeurig gesnoeid worden en is daardoor ideaal voor luxe tuinen waarbij een strakke, moderne en nette uitstraling gewenst is.

Kamperfoelie

Kamperfoelie is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar geeft daarnaast ook nog een heerlijke geur af. Het is een klimplant die ideaal is om bijvoorbeeld pergola’s mee te bekleden om schaduw en privacy te creëren.

Besteed aandacht aan de details en aankleding

Door goed te kijken naar de aankleding van tuin en de details, kunt u met kleine aanpassingen uw tuin omtoveren tot een luxe paradijs. Zo kan een doordacht lichtplan uw tuin transformeren in een magische, sfeervolle omgeving wanneer de zon ondergaat. Kies bijvoorbeeld voor elegantie lantaarns, moderne LED-strips of subtiele spotjes om paden, planten, waterpartijen of andere eyecatchers te accentueren. Eyecatchers die u tuin direct een luxe uitstraling geven zijn zonder meer sierlijke fonteinen, watervallen en kunstwerken en sculpturen.

Daarnaast geven buitenhaarden, vuurkorven en buitenkeukens ook een luxe gevoel. Daarnaast kunt u dan meer van de tuin genieten, ook wanneer het weer wat minder zonnig en warm is. Een buitenkeuken is een ware aanvulling op uw eigen keuken. Bereid heerlijke stukken vlees of gril verse groenten op een barbecue en geniet van de buitenlucht. Daarnaast staat een buitenkeuken ook nog eens leuk in uw tuin. Combineer de buitenkeuken met een robuuste, houten eettafel of een zachte loungeset en de beleving is compleet.

Van Hout Tuinprojecten is dé specialist op het gebied van luxe tuinen

Van Hout Tuinprojecten is een hovenier met jarenlange ervaring en gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van luxe tuinen. Hierbij kunnen wij ook het aanleggen van bijvoorbeeld plunge pools en het bouwen van luxe overkappingen voor u realiseren. Samen met u bekijken wat uw wensen en behoeften zijn om een luxe buiten oase te realiseren. U kunt uw project met een gerust hart volledig aan ons toevertrouwen!

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de aanleg van uw luxe tuin?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!