10 Tuin ideeën; inspiratie voor uw tuinrenovatie

Is het tijd om uw tuin grondig onder handen te nemen, maar bent u inspiratieloos? Dan biedt deze blog wellicht uitkomst! Wij hebben namelijk de leukste tuin ideeën op een rijtje gezet. Sommige ideeën kunt u zelf makkelijk toepassen, waarbij andere ideeën als inspiratie dienen voor een volledige tuinrenovatie.

Maak gebruik van verschillende materialen

Durf materialen en patronen met elkaar te combineren. De keuze is reuze; van gras tot grind, van kiezels tot rotsachtige stenen, van siergras tot boomstammen. Hierdoor creëert u een unieke tuin die bij u past. Heeft u moeite om materialen met elkaar te combineren? Schakel dan een hovenier in; hij of zij kan u goed adviseren bij een tuinontwerp of andere tuin ideeën.

Betrek de woonkamer bij uw tuin

Om uw leefruimte te vergroten kunt u ervoor kiezen om uw woonkamer bij uw tuin te betrekken. In dat geval is het belangrijk dat uw tuin op dezelfde hoogte ligt als uw woonkamer. Kies daarnaast voor gezellige tuinmeubels om een huiskamergevoel te behouden.

Moderne bestrating? Kies voor grote tegels

Wilt u graag moderne bestrating in uw tuin? Overweeg dan grote tegels; deze staan prachtig in combinatie met grote planten. Vaak heeft u een ruime keuze in tuintegels om uit te kiezen; betontegels, keramische tegels en natuursteentegels. Houd hierbij ook rekening met onderhoud en vorstbestendigheid. Wilt u een speels effect creëren? Dan kunt de tegels op een andere manier leggen, bijvoorbeeld in visgraat.

Kweek je eigen groenten

Hoe leuk is het om uw eigen groenten en kruiden te kweken in een moestuin? U zou denken dat u hier veel ruimte voor nodig heeft, maar het tegendeel is waar. Al woont u tien hoog in de stad, ook dan kunt u uw eigen groenten kweken. Door hangbakken of hangzakken op uw balkon te hangen, creëert u uw eigen moestuintje.

Uw eigen vuurplaats; zo heeft u in de winter ook plezier van uw tuin

Met z’n allen marshmallows roosteren in de winterse avonduren. Met een eigen vuurplek heeft u zowel in de zomer als de winter plezier van uw tuin.

Borders zijn niet weg te denken uit een moderne tuin

Om planten tot hun recht te laten komen kunt u een plantenborder inzetten. Kijk goed naar de gewenste uitstraling van uw tuin. Wilt u liever een natuurlijk ogende tuin? Kies dan voor natuurlijke materialen voor de border, zoals hout of rotsblokken. Houdt u meer van een strakke en moderne tuin? Ga dan voor cortenstaal of beton. U kunt ook variëren met de hoogte van de plantenborder.

Kies voor kleine bomen

Grote bomen zorgen vaak voor ergernis bij de buren. Voorkom ruzie door wat kleinere bomen te laten planten. Tegenwoordig zijn olijfbomen bijvoorbeeld heel populair. Andere kleine bomen die prachtig staan in een mediterraanse tuin zijn: Swing haagbeuk, Krentenboompje, Amerikaanse Judasboom of een Japanse grootbloemige kornoelje.

Met een vloerkleed brengt u meer gezelligheid in de tuin

Bijna elk Nederlands huishouden heeft een vloerkleed in de woonkamer liggen. En dat is natuurlijk niet voor niks! Met een vloerkleed haalt u warmte en gezelligheid in huis. Dus waarom geen vloerkleed voor in de tuin? Het maakt uw loungehoek helemaal af. U kunt hier een laagpolig kleed voor gebruiken, en er zijn zelfs speciale tuinvoerkleden welke weerbestendig zijn.

Een verticale plantenwand voor uw schutting

Vaak kan een schutting wat kaal ogen. Daarom leuken veel mensen hun schutting op met verschillende decoraties. Harstikke leuk natuurlijk, maar heeft u ooit gedacht aan een verticale plantenwand voor uw schutting? Voor kleine tuinen is dit ideaal, want u maakt uw tuin groener zonder enige ruimte in beslag te nemen.

Snoerverlichting; onmisbaar voor lange zomeravonden

De meeste mensen kunnen niet wachten tot de zomer weer aanbreekt. We kijken allemaal uit naar lange zomeravonden met familie en vrienden. Creëer een gezellige sfeer met sfeerverlichting. Op het gebied van sfeerverlichting is er veel mogelijk: snoerverlichting, slingerverlichting, slingerlampen. U kunt deze om de schutting of diagonaal boven de tuin hangen. Ook kunt u meerdere snoerlampen door elkaar gebruik om een speels effect te creëren.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!