Wat kost een nieuwe tuin?

Heeft u net een nieuwbouw of bestaand huis gekocht, en wilt u een nieuwe tuin aanleggen? Dan komen daar best wat dingen bij kijken! Hoe wilt u de tuin inrichten, welke materialen wilt u gebruiken, maar vooral hoe duur is het om het aanleggen van een tuin uit te besteden? In dit artikel vertellen wij alles over de kosten van het aanleggen van een nieuwe tuin!

Welk tuinontwerp kiest u?

Als u een nieuwe tuin wilt aanleggen, dan is het allereerst belangrijk om te bepalen welk tuinontwerp u kiest. Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin? Dan kunt u kijken naar of u meerdere hoekjes kunt creëren. Hoe groter de tuin, hoe duurder het aanleggen van een nieuwe tuin zou zijn. Daarentegen kunt u de inrichting van uw tuin zo duur maken als u zelf wilt. Kiest u voor een zwembad? Dan lopen de kosten natuurlijk automatisch sneller op.

Welke materialen kiest u?

Daarnaast is het kiezen van de materialen erg belangrijk. Afhankelijk van de indeling van uw tuin bepaalt u welke materialen u nodig heeft voor uw tuin. Als u bijvoorbeeld een veranda in uw tuin wilt, dan kunt u deze van hout, aluminium of staal nemen. Bovendien kan ook in de keuze van planten veel prijsverschil zitten. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoeveel onderhoud er nodig is om de tuin mooi te houden. Als u niet echt een tuinier bent, neem dan niet te veel planten in uw tuin of laat het onderhoud door een hoveniersbedrijf doen.

Welke beplanting kiest u?

Ook beplanting is van invloed op de kosten voor de aanleg van uw tuin. Wilt u uw tuin volgens een bepaald thema inrichten, denk aan een mediterraanse tuin, dan komt hier een andere beplanting bij kijken dan een meer klassieke tuin. Zo kunt u er al voor kiezen om een echte eye-catcher te willen plaatsen, zoals een zeer oude olijfboom. Prachtig natuurlijk maar ook erg kostbaar. Niet alleen de boom, ook het plaatsen als deze met een kraan over de woning gezet dient te worden.

Zelf aanleggen of uitbesteden?

Bovendien kunt u kiezen om de aanleg van uw tuin zelf te doen of uit te besteden. Als u het zelf aan gaat leggen, dan bent u daar minder geld aan kwijt dan wanneer u dit uitbesteedt. Echter scheelt het veel tijd als u het aanleggen uitbesteed. Hoveniers hebben de expertise en kennis, dit zorgt ervoor dat de aanleg professioneel gebeurd. Mocht u kiezen voor het uitbesteden bij een hoveniersbedrijf dan kunnen zij ook een tuinontwerp maken. Bovendien kunnen zij periodiek langskomen om de tuin te onderhouden.

Heeft u een uitgebreide wensenlijst?

Alles hangt af van uw wensenlijst en wat u wilt realiseren. Als u een zwembad, luxe tuinoverkapping of tuinhuis wilt, dan hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan verbonden dat erg kan verschillen. Bovendien is er ook veel verschil in kwaliteit. Denk alleen al aan de prijzen van tuinmeubilair. Zo kunt u kiezen voor tweedehandse tuinmeubels of nieuwe. De kosten voor het aanleggen van nieuwe tuin lopen erg uiteen. Mede bepaald door de keuzes die u maakt in materiaal gebruik, de elementen zoals een tuinhuis, overkapping of zwembad en de hovenier waarmee u in de samenwerking aangaat.

Een tuin gaat jaren mee

Een tuin gaat over het algemeen jaren mee, het is ook een investering in de waarde van uw woning naast het genot van het buitenleven in uw droomtuin. Zet uw wensen goed op een rij en laat u hierbij adviseren door een professionele hovenier.

Service & Informatie

Wilt u de aanleg van een nieuwe tuin uitbesteden? Van Houttuinprojecten kan dit volledig voor u faciliteren. Door onze ervaring kunnen wij uw droomtuin tot realiteit brengen. Wij komen bij u langs om de mogelijkheden en wensen in kaart te brengen. Vervolgens maken wij een tuinontwerp om het visuele plaatje compleet te krijgen. Als de offerte daarna door beide partijen wordt goedgekeurd, gaan wij aan de slag! Wij zorgen altijd voor een transparante en eerlijke communicatie tijdens het gehele traject. Bent u benieuwd naar onze recente projecten? Neem dan een kijkje op onze website. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op!

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!