Langer genieten van de nazomer in uw tuin

Wat is er nou lekkerder dan genieten van het heerlijke zonnetje in uw tuin? ’s Avonds lekker natafelen of heerlijk borrelen bij ondergaande zon. De nazomer doet zijn intreden en dat kan ervoor zorgen dat het ’s avonds sneller kan afkoelen. Natuurlijk hoeft dit er niet voor te zorgen dat u niet meer van het buitenleven kunt genieten. Van Hout tuinprojecten denkt graag met u mee in de tuinaanleg zodat u zo lang mogelijk van het buitenleven kunt blijven genieten. Tot ver in het najaar, zelf ook in de winter indien gewenst.

Het plaatsen van een overkapping

In Nederland is het helaas niet elke dag strakblauw. Er kan hier en daar ook wel eens een bui vallen, een hevige bui. Natuurlijk wilt u op deze dagen ook de mogelijkheid hebben om te genieten van het buitenleven. Een overkapping of tuinkamer biedt hier een mooie oplossing voor. Met een overkapping kunt u het hele jaar genieten van het buitenleven in uw tuin. Weer of geen weer. Een overkapping of buitenkamer zorgt voor bescherming tegen regen en wind. Daarnaast houdt een overkapping warmte vast waardoor u in de avonden langer buiten kunt zitten. Er zijn enorm veel mogelijkheden voorhanden die naadloos aansluiten bij uw wensen. In het tuinontwerp houden wij hier rekening mee, zo realiseren wij samen met u uw droomtuin voor een optimaal buitenleven.

Verlichting

Ondanks dat het in de nazomer nog warm en zonnig kan zijn, koelt het in de avond sneller af en wordt het ook steeds eerder donker. Dat kan vervelend zijn, maar daarentegen kan het u ook bewegen tot het creëren van een gezellige sfeer in uw tuin met de juiste verlichting. Denk aan het plaatsen van gezellige lampjes en kaarsjes op tafel of steek ’s avonds lekker de vuurkorf aan. Door het plaatsen van goede verlichting kunt u langer genieten van het buitenleven en kunt u een langere tijd in uw tuin doorbrengen.

Late zomerbloeiers

Late zomerbloeiers kleuren uw tuin in het najaar. Oogstrelend voor de sfeer. In de nazomer is het merendeel van de planten helaas weer uitgebloeid. Dit maakt het voor het oog minder aantrekkelijk om toch lekker buiten te gaan zitten. Zorg er daarom voor dat u bij het kiezen van beplanting let op de bloeiperiode. Kies bijvoorbeeld voor planten die ook in de nazomer nog maandenlang doorbloeien en geef deze een mooi plekje in uw tuin. Op deze manier kunt u optimaal genieten van het mooie bloeiende leven in uw tuin. Als hovenier vinden wij het enorm belangrijk om u hierop te wijzen, afgestemd op uw wensen, uw tuinsituatie en de mogelijkheden in beplanting en indeling. Zo creëren we samen een tuin waarin u ook in de nazomer optimaal kunt genieten.

Het hele jaar door een buitengevoel

Bent u nou een echte natuurliefhebber en geniet u het liefst het hele jaar door van het buitenleven? Dan zijn er nog een paar extra opties waarmee u ook in de herfst- en wintermaanden buiten kunt leven. Zo kunt u ervoor kiezen om een glazen schuifpui in uw overkapping te laten plaatsen. Op deze manier zit u volledig beschut terwijl u kunt genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het toevoegen van warmte elementen zoals elektrische vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen in uw overkapping, hierdoor wordt er genoeg warmte gecreëerd voor een behaaglijk klimaat. Of wat dacht u van een openhaard of houtkachel. Een knisperend vuur zorgt voor een extra warm gevoel en sfeer onder uw overkapping in de tuin. Zo kunt u ook met koude temperaturen genieten in uw tuin.

SERVICE EN INFORMATIE

Van Hout Tuinprojecten is gespecialiseerd in het aanleggen en renoveren van  tuinen. Dus heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Onze specialisten helpen u met alle plezier! Om de mogelijkheden in kaart te brengen, komen we graag bij u langs. Gebaseerd op uw wensen, zorgen wij voor een prachtig tuinontwerp. Voor inspiratie kunt u onze projecten bekijken.

Björn van Hout

Kunnen wij u helpen met de tuinaanleg?

Wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen of heeft u een nieuwbouwhuis gekocht waar de tuinaanleg nog mist? Wij kunnen u helpen! Van Hout Tuinprojecten richt zich met tuinen op de regio Rosmalen. Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen met al uw tuinwensen! Van tuinaanleg en tuinontwerp tot diverse tuinwerkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op!