Van Hout tuinprojecten realiseert villatuin in Vught

Sfeervolle villatuin in Vught

Voor de bewoners van deze woning in Vught hebben wij onlangs een prachtige villatuin gerealiseerd. De grote tuin heeft een moderne uitstraling door het gebruik van voornamelijk rechte vormen en lijnen. Toch geeft de tuin een romantische sfeer door het gebruik van donkere, warme kleuren en bomen en planten met zachte kleuren. Daarnaast is de tuin voorzien van een moderne vijver wat een rustgevend karakter aan de tuin geeft. Het reflecterende wateroppervlak creëert een gevoel van diepte en ruimte, waarbij het de omringende bomen, planten en lucht prachtig weerspiegelt. De aanwezigheid van een vijver versterkt het gevoel van één zijn met de natuur. Door voor een vierkante vijver te kiezen creëerden we een strakke, moderne look.

Comfortabel terras onder overkapping van padoekhout

De eigenaren van deze tuin kunnen tijdens ieder seizoen genieten van hun tuin met de overkapping van padoekhout. Onder de overkapping is een plek gecreëerd om te ontspannen of te genieten van een avond met vrienden of familie. Onder de overkapping is zelfs een houtkachel geplaatst, zodat de bewoners er altijd warm bijzitten en ook tijdens koudere perioden kunnen genieten van de overkapping en het uitzicht over de tuin. De overkapping kan worden bereikt via het strakke gazon, waarin keramische tegels zijn gelegd om een pad te vormen naar de overkapping.

De overkapping is gemaakt van padoekhout, wat bekend staat om zijn duurzaamheid, mooie uiterlijk en onderhoudsgemak. Dit hout is van nature goed bestand tegen rot, schimmel en insecten. Hierdoor is het dus een uitstekende keuze voor een buitenruimte, die regelmatig bloot komt te staan aan de verschillende weerelementen. Elke houtsoort vereist zo nu en dan enige mate van onderhoud, maar over het algemeen is padoekhout onderhoudsvriendelijk. Om de kleur te behouden moet het hout met enige regelmaat gereinigd worden en indien nodig voorzien worden van een nieuwe laag verf of coating.

Op zoek naar een hovenier?

Kunnen onze hardwerkende en enthousiaste hoveniers iets voor u betekenen op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg of een van de andere tuinwerkzaamheden? Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen!