Renovatie botanische moderne tuin Den Bosch

In Den Bosch hebben wij onlangs deze volledige tuinrenovatie uit mogen voeren. Zowel de voortuin als de achtertuin mochten flink onder handen genomen worden. De bewoonster van het huis had het tuinontwerp al helemaal gereed. Vanaf onze eerste ontmoeting was de wens van mevrouw dus al helemaal duidelijk voor ons en konden wij de tuinrenovatie in gang zetten.

Aanleg voor- en achtertuin

Deze tuineigenaar wilde graag een botanische tuin. Oftewel; we mochten flink los gaan met de beplanting! In de voortuin hebben we twee grote borders van stapelblokken geplaatst. Deze strakke borders zijn vervolgens op symmetrische wijze gevuld met weelderige beplanting en  kleurrijke bloemen. Het pad naar de voordeur is gelegd met Geo Ceramica tegels. Dit pad is verder doorgetrokken naar stap tegels die naar de achtertuin leiden. Door groen tussen de tegels te laten heeft de bewoonster heel bewust gekozen voor een rustieke uitstraling. De oprit bij de woning is gelegd met gebakken waaltjes. Deze tegels hebben wij ook gebruikt voor het terras in de achtertuin waardoor de voor- en achtertuin samen een geheel zijn.

Mevrouw wilde geen strakke, kille tuin. Het mag leven! Met een grote verscheidenheid aan planten hun eigen weg vinden, met ene speels aangelegd looppad en met waaltjes in diverse kleurtinten. Zo hebben we een sfeervolle tuin mogen creëren waar het woord “saai” nooit plaats zal krijgen.

Op zoek naar een hovenier?

Kunnen onze hardwerkende en enthousiaste hoveniers iets voor u betekenen op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg of een van de andere tuinwerkzaamheden? Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen!