Onderhoudsvriendelijke tuinaanleg van nieuwbouwtuin in Vlijmen, waar kinderen prettig kunnen spelen.
onderhoudsvriendelijke geo-ceramica tegels in nieuwbouwtuin Vlijmen
  • Tuinaanleg nieuwbouwtuin Vlijmen
  • Kindvriendelijke tuin
  • Onderhoudsvriendelijke tuin

Kindvriendelijke nieuwbouwtuin in Vlijmen

Van Hout Tuinprojecten heeft onlangs een kindvriendelijke en onderhoudsvriendelijke nieuwbouwtuin mogen aanleggen in Vlijmen. De bewoners, een jong gezin met kleine kinderen, hadden een duidelijke wens. Ze wilden een tuin waarin de kinderen veilig en vrij kunnen spelen, met zo min mogelijk onderhoud. Door een combinatie van duurzame materialen en slimme keuzes in de inrichting, is een tuin gecreëerd die perfect aansluit bij hun levensstijl!

Een echt gazon, ideaal voor kinderen

Een belangrijk kenmerk van deze tuin zijn de echte graszoden die gebruikt zijn voor het speelgazon. Echt gras is natuurlijk, wat het perfect maakt voor spelende kinderen. Kunstgras was ook een optie en uitermate onderhoudsvriendelijk: geen maaien, sproeien of bemesten meer. Maar het is niet echt. De bewoners kozen bewust voor echt gras, het maaien valt wel mee en de beleving is echt anders. We maken gebruik van hoge kwaliteit graszoden met een goede dichtheid en combinatie van grassen. Zo kan het gras intensief gebruikt worden.

Grote betontegels voor ruimtelijk effect

Het terras en tuinpad in deze nieuwbouwtuin in Vlijmen is aangelegd met grote betontegels, waardoor een ruimtelijker effect ontstaat. De betontegels zijn perfect voor een gezin met jonge kinderen vanwege hun sterke en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Ze zijn robuust en ideaal voor stoepkrijt in de toekomst. Deze tegels zijn daarmee uitstekend bestand zijn tegen intensief gebruik van spelende kinderen. De tegels zijn een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld GeoCeramica tegels en dat was voor de bewoners van deze nieuwbouwtuin in Vlijmen een perfecte oplossing.

Terras is gemakkelijk schoon te houden

Met de keuze voor  deze betontegels hebben we toch een onderhoudsvriendelijke tuin aangelegd. Ook deze tegels zijn vrij makkelijk schoon te houden zijn. Straatvuil, modder en zand verdwijnen met een eenvoudige veeg of spoelbeurt. Eventueel stoepkrijt zal door regen en wind langzaam verwijderd worden. Dit bespaart tijd en moeite, iets wat vooral ouders met een druk gezinsleven kunnen waarderen. Bovendien zorgen de grote afmetingen van de tegels voor minder voegen, wat betekent dat onkruid minder kans krijgt om te groeien en het terras snel netjes oogt.

Daarnaast geven de grote tegels een ruimtelijk effect aan de tuin. Doordat er minder voegen zichtbaar zijn, oogt het terras strak en overzichtelijk, wat de tuin optisch groter maakt. Dit helpt om een ruimtelijk en open gevoel te creëren, zelfs in een middelgrote of kleinere tuin. De combinatie van gebruiksgemak, uitstraling en duurzaamheid maakt deze grote betontegels een ideale keuze voor wie een kindvriendelijke en onderhoudsvriendelijke tuin in Vlijmen wil realiseren.

Tuinaanleg Vlijmen?

Kunnen onze hardwerkende en enthousiaste hoveniers iets voor je betekenen op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie of een van de andere tuinwerkzaamheden? Onze groene vingers staan te popelen om je te helpen!