tuinaanleg starterswoning vlijmen
voortuin starterswoning vlijmen
  • Starterswoning Vlijmen
  • Tuinaanleg
  • Onderhoudsvriendelijke tuin

Tuinaanleg starterswoning Vlijmen

We hebben voor een starterswoning in Vlijmen de voor- en achtertuin mogen aanleggen. Het budget was beperkt en men wilde een onderhoudsvriendelijke tuin. De belangrijkste wensen waren; minimaal onderhoud,  een groot terras en een echt gazon. De starters hadden een uitgesproken mening over de tuinaanleg van hun starterswoning in Vlijmen. Op een later tijdstip willen ze de tuin verder aankleden met mooie sierpotten en een tuinset. Nu wilden ze vooral van het zwarte zand af.

Grote tegels en onderhoudsvriendelijk

De starters wilden graag grote tegels en zo min mogelijk onderhoud. Een border bij de poort met wat Hedera. De Hedera zal door het gaas groeien en zo de inkijk beperken vanaf de poort. Een echt gazon voor de basiskleur groen en beleving zoals alleen echt gras dit kan geven. Met de combinatie van deze elementen hebben we de basis gerealiseerd waarmee ze op een later tijdstip de tuin verder kunnen aankleden.

GeoCeramica tegels

Voor de grote tegels in Vlijmen hebben we gekozen voor GeoCeramica. De gevlamde tegels zorgen voor een ruimtelijke en rustige uitstraling. Ze zijn ideaal in onderhoud en er groeit geen onkruid. De betonnen onderlaag maakt de tegel zeer geschikt om op een zandbed aan te leggen. Het beton is daarnaast bestand tegen hitte, vorst en vocht. Wel zo handig in een land waar alle weerelementen regelmatig voorkomen.

De bovenlaag van de tegels is gemaakt van keramiek. Keramiek is gegarandeerd kleurvast en voorzien van een slijtvaste toplaag. Hierdoor zijn de terrastegels krasbestendig en vlekbestendig. Daarbij komt dat vuil zich nauwelijks aan de tegels hecht. Het vuil wat toch op de tegels komt, is eenvoudig te reinigen zonder teveel handelingen en speciale producten. Door te kiezen voor GeoCeramica tegels kiest u dus voor een onderhoudsvriendelijk terras in uw tuin.

Naast de onderhoudsvriendelijke eigenschappen, zijn deze terrastegels ook nog eens duurzaam. De combinatie van beton en keramiek maakt dat ze extreem duurzaam zijn en voor een zeer lange tijd mooi blijven, ongeacht de omstandigheden waar ze mee te maken krijgen.

Tuinaanleg Vlijmen?

Kunnen onze hardwerkende en enthousiaste hoveniers iets voor u betekenen op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg of een van de andere tuinwerkzaamheden? Onze groene vingers staan te popelen om u te helpen!